Filantropen och läkaren Gunhild Stordalen hyllas efter sitt inlägg på Instagram. Foto: IBLFilantropen och läkaren Gunhild Stordalen hyllas efter sitt inlägg på Instagram. Foto: IBL
Filantropen och läkaren Gunhild Stordalen hyllas efter sitt inlägg på Instagram. Foto: IBL
Gunhild Stordalen under ett av sina tal. Foto: AP / TT NYHETSBYRÅNGunhild Stordalen under ett av sina tal. Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN
Gunhild Stordalen under ett av sina tal. Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN

Gunhild Stordalens hyllning till mamma

Publicerad

Här är Gunhild Stordalens fina hyllning till sin mamma.

"Ett förkläde säger mer än tusen ord", står det i Instagram-inlägget där Gunhild poserar med sin mamma som är iklädd ett förkläde med trycket "Världens bästa mamma".

Mängder av människor visar nu sin kärlek till sina mammor på miljöaktivistens Instagram.

"Ett förkläde säger mer än tusen ord (och även om det finns hundratals miljoner titelhållare, så är det sanningen för var och en av dem)", så står det Gunhild Stordalens inlägg på Instagram som hon nyligen publicerade.

På bilden ses Gunhild omfamna sin mamma Ellen Melhus samtidigt som hon ler in i kameran. Mamman är iklädd ett förkläde som det står "Världens bästa mamma" på. Även Gunhilds syster är med på bilden.

Gunhild Stordalens mammahyllning

Gunhild Stordalen har fått massor av kärlek av sina fans efter att bilden publicerades. "Så fin bild", skriver en följare. "Härligt!" och "Tre flotta damer", skriver andra följare.

https://www.instagram.com/p/BY3NilIgkzh/?taken-by=gunhild_stordalen

Följarna passar också på att skicka med hälsingar till sina egna älskade mammor:

"Jag saknar min mamma", skriver en person.

Miljöaktivisten, läkaren och filantropen Gunhild Stordalen är känd för sitt stora engagemang i miljöfrågor. Hon är bland annat grundare till stiftelsen EAT Foundation. Stiftelsens uttalade mål är att göra dagens mat hållbar ur ett miljöperspektiv.  

Gunhild Stordalen tillsammans med maken Petter Stordalen.Foto: GEJO FOTO SWEDEN

Forskare, företagsledare och politiker är knutna till stiftelsen och träffas för att tillsammans diskutera de utmaningar som världen står inför ur ett mat- och hållbarhetsperspektiv. Stordalen brukar själv hålla tal i samband med olika träffar och på forum som anordnas av stiftelsen.

 

LÄS OCKSÅ: Gunhild Stordalens glädjebesked i sjukdomskampen 

 

Hektisk höst för Stordalen

Nyligen hoppade hon av sitt uppdrag som krönikör i Dagens Nyheter på grund av sitt späckade schema under hösten.

– Det är lyckligtvis inte bara i Sverige som folk bryr sig om hälsa och miljö, så den här hösten har jag och mina Eat-kolleger ett rekordhektiskt program, sa hon då till tidningen.

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER