Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gunhild Stordalen tillbaka på sjukhus

Gunhild StordalenFoto: ANNA-KARIN NILSSON
Gunhild och Petter Stordalen.Foto: GEJO FOTO/ALL OVER PRESS/GÖRAN JOHANSSON

Gunhild Stordalen, 39, lider av den allvarliga bindvävsjukdomen systemisk skleros. 

Snart väntas beskedet komma från läkarna om effekten av den senaste, och helt avgörande, behandlingen.

– Hon kan inte göra fler stamcellstransplantationer eller få mer cellgifter. Om sjukdomen kommer tillbaka nu är det väldigt dåliga nyheter, har maken Petter Stordalen sagt i "Skavlan".

Nyligen besökte hon återigen sjukhuset i Utrecht där hon behandlas.

”Det finns många versioner av sjukhusarbetare på UMC Utrecht”, skriver Gunhild Stordalen i sitt Instagram-inlägg som hon publicerade den 9 maj.

Inlägget är taggat med hashtaggarna #remoteoffice, #medicalcheckup och #keepgoing och syftar på att hon passar på att jobba i samband med besöket på sjukhuset.

Inlägget ackompanjeras av emojis, bland annat ett hjärta.

Gunhilds sista chans

Läkaren och miljöaktivisten Gunhild Stordalen drabbades av den autoimmuna sjukdomen 2014. Den karaktäriseras av försämrad blodcirkulation, förändrat immunförsvar och ökad bindvävsproduktion i kroppens inre organ.

https://www.instagram.com/p/Bijo7g6AhXt/?hl=sv&taken-by=gunhild_stordalen

Sedan hon fick sjukdomsbeskedet har hon genomgått två behandlingar på sjukhuset, den första en kort tid efter sjukdomsbeskedet och den andra efter ett återfall 2016. I mitten på detta år förväntas läkarna kunna berätta om effekten av den andra behandlingen kommer att vara långvarig.

I februari i år berättade Gunhilds make, hotellmogulen Petter Stordalen, i "Skavlan" i SVT att den senaste stamcellsoperationen är Gunhilds sista chans att tackla sjukdomen:

– Hon kan inte göra fler stamcellstransplantationer eller få mer cellgifter. Om sjukdomen kommer tillbaka nu är det väldigt dåliga nyheter, sa han.

 

LÄS ÄVEN: Gunhild Stordalen har lagts in på sjukhus

 

Behandlingen anses vara experimentell och är så farlig att många patienter avråds från att genomgå den. 

"Hejar på dig Gunhild"

När Gunhild Stordalen fick sjukdomen 2014 var läkarnas besked att hon i värsta fall bara hade ett halvår kvar att leva.

Många av Gunhilds följare på Instagram skriver värmande kommentarer under inlägget: ”Massor av lycka till dig”, skriver en följare. ”Hejar på dig Gunhild”, skriver en annan.