Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gunhild och Petters nya möte efter separationen

Gunhild Stordalen.
Foto: Instagram
Petter Stordalen.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Den 10 november gick paret Stordalen ut med ett gemensamt uttalande om att de beslutat att gå skilda vägar.
Foto: PONTUS HÖÖK / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

För fyra månader sedan meddelade Petter Stordalen och Gunhild Stordalen att de går skilda vägar efter nio år som gifta.

Men paret träffas fortfarande och tränar tillsammans som goda vänner.

– Vissa saker förändras aldrig, skriver Gunhild Stordalen i ett inlägg på Instagram.

Den 10 november kom deras gemensamma uttalande:

Petter och Gunhild Stordalen hade beslutat sig för att separera efter nio år som gifta.

– Vi har stått sida vid sida i stora upp- och nedgångar, vilket innebär att vi alltid kommer att ha en unik relation. Men vi har båda jobbprojekt som har gjort att vi tittar mindre på varandra. Tillsammans har vi kommit fram till att vi vill ha tid att göra det vi brinner för var för sig. Vi är fortfarande bästa vänner och stöder varandra, sa Gunhild i ett uttalande.

Exmakarna är fortfarande goda vänner och träffas bland annat för att träna tillsammans.

I ett inlägg på Instagram visar Gunhild upp en bild från sitt nya möte med Petter. På bilden kramar de om varandra.

”Bästa vännen”

https://www.instagram.com/p/B86hjTdhlse/

”Vissa saker förändras aldrig (förutom x:et); Söndagsworkshop på EAT 2.0 med bästa vännen och affärspartnern”, skriver Gunhild Stordalen i inlägget.

Innan separationen bodde Petter och Gunhild tillsammans i en enorm lyxvilla på halvön Bygdøy i västra Oslo. Villan, som är en av Norges dyraste, har ett värde på mellan 80 och 100 miljoner kronor.

Bara några dagar efter separationen blev offentlig stod det klart att Petter Stordalen köpt en present till Gunhild i samband med uppbrottet.

Presenten var en lägenhet värd 29 miljoner norska kronor, vilket vid köpet motsvarande 30,2 miljoner svenska kronor. Lägenheten ligger på kända Inkognitogatan i centrala Oslo precis bakom slottet.

Lägenheten är på 252 kvadratmeter och har fyra sovrum, fem eldstäder och två badrum.

Slutat medicinera

Läkaren och filantropen Gunhild Stordalen är den första personen i världen att ha genomgått två experimentella behandlingar mot den allvarliga autoimmuna sjukdomen systemisk skleros. Senast i december i fjol gick hon ut med att hon slutat medicinera och beskrev den positiva utvecklingen som ”ett mindre mirakel”.

Men 2014, när hon fick sjukdomsbeskedet, fick höra att hon i värsta fall bara hade några månader kvar att leva. I NRK-programmet ”Datoen” som nyligen sändes berättade hon om den dramatiska perioden – och stödet från Petter.

– Bara det att vi var tillsammans och du höll min hand hårt, det betyder mer än du kan föreställa dig, sa Gunhild till Petter i programmet.