Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gung. Puls. Röj. Rytm. Movits! fick rejäl snurr

PUBLIKEN STUDSADE. Movits! nådde hela vägen på tisdagskvällen.
Foto: Anna Svanberg

GÖTEBORG. Gung. Puls. Röj. Rytm.

Hiphoparna i Movits! fick hela Kungstorget att hoppa på Kulturkalaset.

Movits!

Var: Kungstorget, Göteborgs Kulturkalas

Bäst: Extranumret "Limousin".

Publik: Drygt 4 000 personer

När mörkret lade sig över Kungstorget på tisdagen dundrade Movits! in på scenen. Med sin jazzdoftande hiphop spikade de den första dagen på Kulturkalaset – med bravur.

Norrlandstrion fick snurr på festen med ingredienser som tungt gungande bas, härligt blås och pulserande ljusshow.

Rytmen – den röda tråden

– Ni plockade väl med dansskorna i kväll? frågade sångaren Johan ”Jivin'” Rensfeldt till publiken.

Och kalasbesökarna var inte svårflirtade. Låtar som "En annan del av gården", "Na Na Nah!" och "Sammy Davis Jr" fick hela publiken att studsa. Rytmen löpte som den röda tråden och fick det att spritta i många fötter.

Lydigt hängde publiken med när sångaren Johan flög runt på scenen svängandes med en vit handduk. Bakom honom glimmade trombonen och saxofonen från höger till vänster. Pojkarna andades pondus och självförtroende.

Internationell känsla

Trots att norrländskan hördes i mellansnacket kändes showen starkt amerikansk-influerad. Kanske har trion fått inspiriation när de varit över på andra sidan Atlanten och turnerat. Ja, de har faktiskt uppträtt i en amerikansk pratshow – trots att de sjunger på sveamål.

Movits har själva beskrivit sin musik som:

"Djangogitarr, blås och streetswing. Musik för såväl Art directorn som för din mamma!".

Musik för att spelas live, kan tilläggas. Musikgruppen Hoffmaestro anses av många vara gurus på liveframträdanden i Sverige, men Movits levererar minst lika starkt.

– Ni vet känslan när man bara når halvvägs, så är det inte kväll, sa sångaren Johan Jinvin och hyllade Göteborgspubliken.

Och så var det inte. Movits nådde mållinjen och lite längre.