Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gulli fyllde 110 (!) år – stort födelsedagskalas

Foto: Jan Wiriden

Gulli Bergendahl i Göteborg är en av Sveriges äldsta kvinnor och har upplevt både världskrig och införandet av kvinnors rösträtt.

På onsdagen fyllde hon 110 år - och firades med kaffe, tårta och sång på Vegahemmet i Göteborg.

Dessutom uppvaktas hon av kommunalrådet Anneli Hulthén (S) - och kungen.

Gulli Bergendahl fyllde 110 år på onsdagen och personal, familj och bekanta samlades på Vegahemmet i Göteborg för att fira.

– Tack, tack så mycket, sa Gulli Bergendahl när hon möttes av hurrarop och sång.

Peter Haedge gratulerade sin pappas moster med blommor och kramar.

– Hon har alltid funnits där. Jag har inte haft farföräldrar i livet så Gulli har varit som en farmor för mig under hela min uppväxt. Hon har alltid varit äldrekvinnan i släkten, säger han.

Tillsammans med familjen kom han för att uppvakta Gulli Bergendahl på hennes 110-årsdag.

– Hon har alltid varit en varm och härlig människa, säger Peter Haedge.

Gillar vals och two-step

Anne Marie Olofsson har hälsat på Gulli Bergendahl under hösten. Hon tog kontakt efter att ha läst om Gulli Bergendahl i tidningen. De brukar prata om allt möjligt, inte minst gamla minnen.

– Det är en ära att lära känna en människa som har varit med om så mycket, säger Anne Marie Olofsson.

Anne Marie Olofsson och Gulli Bergendahl delar dessutom födelsedag, och fyllde på onsdagen 150 år tillsammans.

– Vi har pratat en del om vad hon tycker om att göra. Hon gillar att dansa, vals och two-step till exempel. Hon brukade dansa nere vid Järntorget har hon berättat, säger Anne Marie Olofsson.

Telegram från kungen

Kurt Johansson spelade och sjöng för Gulli Bergendahl under firandet och framförde några låtar som hon tycker om, bland annat "Ljus och värme" och "Jag ger dig min morgon" - något som var mycket uppskattat av firandets huvudperson.

Nu ska Gulli Bergendahl få ett handskrivet telegram från kungen. Tidigare blev Gulli Bergendahl också uppvaktad av Anneli Hulthén (S), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg.