Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldregnet över Inga och Roger: Vann 52 miljoner

De glada vinnarna på scenen.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Rami Metto, 27, firar sin vinst på 6 677 495 kronor.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Inga Harström vann nästan 30 miljoner.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Segeryra!Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Glädje!Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
1 / 7

Det var guldregn över Angered när rekordsumman 209 miljoner kronor på söndagen delades ut i Postkodlotteriet.

Kvällens största vinnare var makarna Inga och Roger Harström – som vann 52 miljoner.

– Vi kanske hyr ett tåg för en dag och reser runt i, säger Inga.

Sedan början av januari har Postkodlotteriet delat ut 70 miljoner kronor till lottköparna i det vinnande postnumret i Agnesberg i Göteborg under den så kallade ”grannyran”.

På söndagskvällen skulle ytterligare 139 miljoner kronor fördelas mellan lottköparna i den vinnande postkoden.

Hundratals människor hade samlats runt den stora scenen på Angeredstorget, där det bjöds på varmkorv och kanelbullar i väntan på de stora vinnarna.

När programledaren Rickard Sjöberg presenterade postkoden som skulle dela på de 139 miljonerna vrålade publiken.

Men kanske främst Dennis, sonen till vinnaren Halina Lipovsek, som hade sin dotter på axlarna.

– Det lilla flickebarnet nästan ramlar från sin pappas axlar, sa Rickard Sjöberg och skrattade.

Glädje bland vinnarna!Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Totalt 139 miljoner delades ut på söndagskvällen.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Ingen miljonvinst utan konfettiregn.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Yes!Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Idol-vinnaren Tusse uppträdde på scenen.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

”Har vänt på slantarna hela mitt liv”

Det var totalt nio vinnare med anhöriga som gick upp på scenen. Först ut var den ensamstående 54-åriga mamman Marie Lundberg.

– Jag har vänt på slantarna i hela mitt liv, så det här ska bli fantastiskt, säger Marie från scenen, innan hon öppnade guldkuvertet som visade 2 731 792 kronor.

Halina Lipovsek, 54, som hade med sitt barnbarn och sonen Dennis på scen, berättar att hon alltid drömt om att åka Hurtigruten, något som kan bli verklighet efter vinsten på 3 642 270 kronor.

– Det är grymt att morsan har vunnit, nåt gott som kommer någon gång i livet i alla fall. Det är häftigt, säger sonen Dennis Lipovsek.

Och någon som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Halina har haft sin lott i över tio år – betydligt längre än kvällens yngsta vinnare Rami Metto. 

Makarnas storvinst: 52 miljoner

Rami, 27, har haft sin lott i ett år.

Innan vinsten berättade han att han ville köpa träningskläder för sina pengar, men när han väl öppnade guldkuvertet på 6 677 495 kronor insåg han att det kan bli väldigt mycket träningskläder.

– Jag får köpa mig lägenhet närmre min mamma och stan i stället och kanske en till min mamma också, säger han. 

Kvällens absolut största vinnare var makarna Harström.

Inga, 76, vann 29 745 206 kronor och maken Roger, 77, vann 22 157 143 kronor.

Totalt blir det nästan 52 miljoner.

– Jag vet verkligen inte vad jag ska göra föra pengarna, jag har inte fattat det ännu. Min man har fått ett intresse för gamla järnvägar och ånglok, så kanske att vi hyr ett tåg för en dag och reser runt. Sen har vi massa barn och barnbarn också som vi gärna vill dela till, säger den lyckliga vinnaren Inga Harström.

ENKÄT: Vad ska du göra med pengarna?

Vad ska du göra för pengarna? “Det har inte satt sig riktigt än. Jag tror fortfarande inte på att jag har vunnit, det har inte fastnat än. Jag har två barn och tre barnbarn. Jag vill också resa, har alltid drömt om att åka Hurtigruten. Och så vill jag ha en ny bil, det är prio ett.” Halina Lipovsek, 78, pensionär, som fick stöd av sonen Dennis. Vann 3,6 miljoner.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Vad ska du göra för pengarna? “Jag ska betala ned mitt boendelån och även försöka hjälpa mina barn att betala ned en viss procent på deras, så att vi får det lite drägligare allihopa. Det här betyder jättemycket för mig, jag tror att någon kommer väcka mig snart och säga lång näsa, haha. Men det betyder jättemycket. Framtiden kommer kännas lite lättare ekonomiskt i alla fall. Det känns underbart!” Marie Lundberg, 54, Angered, som vann nästan tre miljoner.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Vad ska du göra för pengarna? ”Jag vet inte vad man ska hitta på. Min man har blivit väldigt intresserad av ånglok och järnvägar så vi kanske hyr ett tåg för en dag. Men annars har jag fyra barn med barnbarn och barnbarnsbarn, så vi får ju dela mes oss. Allt är så ofattbart nu, man kan inte tro att det är sant men det är jättekul att det är ett sånt här litet ställe som Agnesberg som får ta del av det här.” Inga Harström som vann nästan 52 miljoner med sin make Roger. Hon fick stöd av sina döttrar Anna-Karin Dirfors och Helene Stakkestad på scenen. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Vad ska du göra för pengarna? ”Det blir en ny lägenhet närmre mamma och stan. Sen får jag dela med mig till mamma också, samt investera pengarna rätt. Men allt är väldigt oklar just nu. Jag kunde aldrig någonsin drömma om det här. När de knackade på min dörr vann jag 570 00 och bara det är mycket pengar. Så att jag sen skulle vinna ännu mer fanns inte på kartan. Jag har ju bara varit med i drygt ett år”. Rami Metto, 27, Angered som vann 6,6 miljoner, som fick stöd av sin mamma Assia Metto. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN