Det är inte bara blåvits spelare som får avnjuta segerns sötma med en god guldpytt.
I köket på krogen Avenyn No1 pågår det febril aktivitet. För att fira det blåvita SM-guldet ska GT bjuda göteborgarna på guldpytt. Sammanlagt ska det serveras 400 kilo pytt till de 1 000 första gästerna.
– Självklart ska SM-guldet firas. Det har varit jättespännande, det tycker nog varenda göteborgare, säger Dan Lexö.
Att göra 1 000 portioner pyttipanna är dock inget som skrämmer en stjärnkock som Dan Lexö.
– När det var friidrotts VM-95 gjorde vi mat för 4 000 personer och på friidrotts-EM förra året serverades 2 500 personer, säger Dan Lexö.
guldpytten.
– De är laddade allihop. Det blir en traditionell, lite såsigare pytt.
I köket på krogen Avenyn No1 pågår det febril aktivitet. För att fira det blåvita SM-guldet ska GT bjuda göteborgarna på guldpytt. Sammanlagt ska det serveras 400 kilo pytt till de 1 000 första gästerna.
– Självklart ska SM-guldet firas. Det har varit jättespännande, det tycker nog varenda göteborgare, säger Dan Lexö.
Full fräs i köket
Aveny No1 slår upp portarna klockan 15.00 i dag och då är det full fräs i kökets stekpannor.Att göra 1 000 portioner pyttipanna är dock inget som skrämmer en stjärnkock som Dan Lexö.
– När det var friidrotts VM-95 gjorde vi mat för 4 000 personer och på friidrotts-EM förra året serverades 2 500 personer, säger Dan Lexö.
Samlat hela kocklaget
Han har samlat ihop hela sitt kocklag för att blanda, steka och krydda den traditionella– De är laddade allihop. Det blir en traditionell, lite såsigare pytt.