HYLLADES. GT:s chefredaktör Frida Boisen hyllades hos Arena Göteborg på måndagskvällen. Hon intervjuades av Pernilla Warberg. Foto: Lennart RehnmanHYLLADES. GT:s chefredaktör Frida Boisen hyllades hos Arena Göteborg på måndagskvällen. Hon intervjuades av Pernilla Warberg. Foto: Lennart Rehnman
HYLLADES. GT:s chefredaktör Frida Boisen hyllades hos Arena Göteborg på måndagskvällen. Hon intervjuades av Pernilla Warberg. Foto: Lennart Rehnman
SJÖNG "CHESS". Efter intervjun framförde GT:s chefredaktör Frida Boisen "I know him so well" från musikalen Chess. Foto: Lennart RehnmanSJÖNG "CHESS". Efter intervjun framförde GT:s chefredaktör Frida Boisen "I know him so well" från musikalen Chess. Foto: Lennart Rehnman
SJÖNG "CHESS". Efter intervjun framförde GT:s chefredaktör Frida Boisen "I know him so well" från musikalen Chess. Foto: Lennart Rehnman

GT:s chefredaktör Frida Boisen hyllades

Publicerad

GT:s chefredaktör Frida Boisen hyllades på måndagskvällen hos nätverket Arena Göteborg som "Västsveriges nya mediedrottning".

– Vi älskar Göteborg, det är därför vi finns, säger Frida Boisen om tidningens utveckling.

På måndagskvällen var GT:s chefredaktör inbjuden till nätverket Arena Göteborg och fick ta emot en pokal. Hon hyllades som "Västsveriges nya mediedrottning" och beskrevs som en "frisk fläkt". Inför den samlade publiken - allt ifrån politiker till näringslivspersoner och nöjesprofiler - intervjuades hon av Pernilla Warberg om livet från uppväxten i Göteborg till åren på GT. Frida Boisen och GT har bland annat väckt stor uppmärksamhet för kampanjen för en folkomröstning om trängselskatten.

– Förutom att GT ska vara först och bäst på nyheter och ska hålla på med berättande som berör, så ska vi också driva opinion. Vi ska granska makten, stå på den lilla mannen och kvinnan och barnets sida, vi ska bry oss om Göteborg. Vi älskar Göteborg, det är därför vi finns. Vi finns för att vi ska värna den här staden, granska makten och också värna makten och yttrandefriheten, säger Frida Boisen.

Prisad Boisen

I maj var Frida Boisen i San Francisco och tog emot GT:s första pris i klassen "Best use of social media" för kampanjen #votegbg - något som drog i gång spontana applåder hos Arena Göteborg.

– Den applåden är till alla er som engagerat er. Jag tycker faktiskt att det är ett pris som alla göteborgare kan vara superstolta över, säger Frida Boisen.

Adrianna Pavlica
Adrianna Pavlica

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER