Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

GT:s chefredaktör Frida Boisen hyllades

HYLLADES. GT:s chefredaktör Frida Boisen hyllades hos Arena Göteborg på måndagskvällen. Hon intervjuades av Pernilla Warberg.
Foto: Lennart Rehnman
SJÖNG "CHESS". Efter intervjun framförde GT:s chefredaktör Frida Boisen "I know him so well" från musikalen Chess.
Foto: Lennart Rehnman

GT:s chefredaktör Frida Boisen hyllades på måndagskvällen hos nätverket Arena Göteborg som "Västsveriges nya mediedrottning".

– Vi älskar Göteborg, det är därför vi finns, säger Frida Boisen om tidningens utveckling.

På måndagskvällen var GT:s chefredaktör inbjuden till nätverket Arena Göteborg och fick ta emot en pokal. Hon hyllades som "Västsveriges nya mediedrottning" och beskrevs som en "frisk fläkt". Inför den samlade publiken - allt ifrån politiker till näringslivspersoner och nöjesprofiler - intervjuades hon av Pernilla Warberg om livet från uppväxten i Göteborg till åren på GT. Frida Boisen och GT har bland annat väckt stor uppmärksamhet för kampanjen för en folkomröstning om trängselskatten.

– Förutom att GT ska vara först och bäst på nyheter och ska hålla på med berättande som berör, så ska vi också driva opinion. Vi ska granska makten, stå på den lilla mannen och kvinnan och barnets sida, vi ska bry oss om Göteborg. Vi älskar Göteborg, det är därför vi finns. Vi finns för att vi ska värna den här staden, granska makten och också värna makten och yttrandefriheten, säger Frida Boisen.

Prisad Boisen

I maj var Frida Boisen i San Francisco och tog emot GT:s första pris i klassen "Best use of social media" för kampanjen #votegbg - något som drog i gång spontana applåder hos Arena Göteborg.

– Den applåden är till alla er som engagerat er. Jag tycker faktiskt att det är ett pris som alla göteborgare kan vara superstolta över, säger Frida Boisen.