GT presenterar GöteborgsGirot

Publicerad

GÖTEBORG.
I dag presentera  Foto: Peter Dejongs GöteborgsGirot – en cykeltävling genom hela Göteborg, stadsdel för stadsdel.
Planen är att inom några år bli världens största cykeltävling för vanliga människor.
Följ presskonferensen live här på GT.se!

Den 9-12 maj 2013 rullar Göteborgsgirot igång, en årligen återkommande cykeltävling för elit och motionärer i alla åldrar.
Evenemanget blir en av de största idrottshändelserna i Göteborg, och kommer att bli en tuff tävling för landets bästa cyklister och
en folkfest för folkhälsan på två hjul.

Stort samarbete

Här är bansträckningen för GöteborgsGirot.
Det nya cykellloppet är ett samarbete mellan Ullevi, GT, Gais och cykelentusiaster i både bredden och eliten. Den första upplagan av loppet kommer gå av stapeln i början av maj 2013 och är tänkt att bli ett årligt återkommande inslag i den göteborgska evenemangskalendern.
Huvudloppet på lördagen den 11 maj blir cirka sju mil långt och tar de tävlande genom Göteborgs alla stadsdelar. Från starten på Nya Ullevi passerar de tävlande historiska gator i citykärnan, parker och grönområden, förorter och skogar, broar och tunnlar innan de når målgången på Nya Ullevi igen. Under helgen planeras även ett utmanande mountainbike-lopp, som ställer krav på såväl fart som teknik.

Tävlar inne på nya Ullevi

På söndagen tävlar barn och ungdomar i åldersanpassade klasser och bansträckningar. För de allra minsta genomförs även ett trehjulingslopp inne på Nya Ullevi, där de precis som övriga deltagare som tar sig i mål föräras en guldmedalj.
– Det här är helt fantatiskt för evenemangsgöteborg och vår ambition är att Göteborgsgirot ska bli världens största cykellopp, säger Frida Boisen, GT:s chefredaktör.
Hon tror att loppet är helt rätt i tiden – då cyklandet får en allt större plats hos dagens göteborgare och västsvenskar.
– Göteborgsgirot kommer att bli Sveriges roligaste cykellopp, en enorm folkfest och ett fantastiskt nytt event för Göteborg och hela Sverige. GT brinner självklart för att arrangera ett superarrangemang med hälsa och miljö i fokus, säger Frida Boisen.

 

Huvudloppet: Lördag 11 maj.
Fredag: Mountainbikelopp.
Söndag: Barn- och ungdomslopp.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER