Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

GT-insamlingen slut - två rum fulla av värme

SÄCKEN FULL. Läraren Elsa Jacobsson kom till GT:s redaktion med sin kombi knôkfull med säckar som hennes och handelsprogrammets elever samlat in.

GÖTEBORG. Två stora rum knôkfulla med värmande kläder som ska ge de hemlösa en varmare jul.

- Ett fantastiskt initiativ av GT. Ni har gjort det lätt för människor att hjälpa, säger läraren Elsa Jacobsson, som kom till GT med kläder som elever på Lerumsgymnasiet samlat in.

I går var sista dagen för att ge sitt bidrag till GT:s klädinsamling till Räddningsmissionen för hemlösa. Och hela dagen ringde det på portklockan.

"Värme och kärlek"

- En sak har blivit uppenbart under den här klädinsamlingen: Det bor mycket värme och kärlek i Göteborg. Det är verkligen rörande att se hur mycket alla göteborgare och västsvenskar bryr sig om sina medmänniskor. Man vill verkligen hjälpa till, säger chefredaktör Frida Boisen.

- Det finns så enormt goda krafter i vår stad. Det är något vi alla som bor här kan vara stolta över.

Elevsamarbete

En av de många som kom till Kungstorget var Elsa Jacobsson, lärare på Lerumsgymnasiet. Hennes kombi var fylld med kassar med kläder, skor, mössor och annat värmande.

- Det har varit ett samarbete för eleverna på årskurs 2 på handelsprogrammet och hotell- och turistprogrammet i en kurs i entreprenörskap. Eleverna har varit ute och knackat dörr och hämtat kläder överallt i Lerumstrakten, säger Elsa Jacobsson, som berömmer GT:s initiativ.

- De har varit väldigt duktiga och Lerumsborna är väldigt givmilda, fortsätter hon.

Kom till GT i Nordstan

Två av GT:s redaktionsrum har fyllts med insamlingsbidrag och nu är det dags att dela ut de värmande kläderna.

De som vill fortsätta att verka för goda saker, är varmt välkomna till GT:s Julpotpurri i Nordstan på tisdag den 17 december då GT satsar på välgörenhetsrekord 2013.