Bildtext: Linus Lind, 25 bartender, Mikaela Merelaid, 20, servitris, Andreas Andersson, 29, showartist, Catarina Karlsson, 47, servitris och Eva Hellberg, 45, kock, tycker at m.GT.se är toppen. – Kul att ni har med Anton Hyséns catwalkdebut och andra kändisnyheter, säger Linus Lind. – Ja. Jag gillar att ni är bra på nöje. Kändisnytt och mode är det som intresserar mig mest, säger Mikaela Mereleid. Foto: Per Wissing
Bildtext: Linus Lind, 25 bartender, Mikaela Merelaid, 20, servitris, Andreas Andersson, 29, showartist, Catarina Karlsson, 47, servitris och Eva Hellberg, 45, kock, tycker at m.GT.se är toppen. – Kul att ni har med Anton Hyséns catwalkdebut och andra kändisnyheter, säger Linus Lind. – Ja. Jag gillar att ni är bra på nöje. Kändisnytt och mode är det som intresserar mig mest, säger Mikaela Mereleid. Foto: Per Wissing

GT är största mobila nyhetssajten i Väst

Publicerad

GT dominerar som Västsveriges överlägset största nyhetssajt i mobilen. Jämfört med GP är kvällstidningen GT hela 68 procent större enligt Kia Index. Och nu ökar gapet!

– Vi är mycket stolta över att GT har blivit västsvenskarnas givna val som nyhetssajt i mobilen. Upptäck oss du med! säger GT:s chefredaktör Frida Boisen.

I veckan kom nya succésiffror för GT:s mobilsajt som visar att GT drar ifrån morgontidningen som mobilsajt än mer. För att fira detta och höra vad våra läsare uppskattar så mycket, drog GT:s chefredaktör ut på Göteborgs gator för att höra vad läsarna tycker om vår journalistik.

– Ni gör ett kanonjobb! Jag gillar egentligen allt ni gör. Ni har en bra mix på era nyheter, säger Vincent Nordin, 69, affärsman i Göteborg.

De tre nittonåriga kollegorna Philip Nordh, Patrik Hermansson och Karl Rydén ville ha mer nyheter som angår unga i Göteborg.

– Du menar som här, när vi rapporterar från Speak your mind-festivalen på Hisingen, säger chefredaktören och klickar upp artikeln.

– Ja, det är bra, säger Philip Nordh.

– Jag blir positivt överraskad, jag trodde ni hade mer skvaller. Men jag ser nu att ni faktiskt har riktigt bra nyheter, säger Karl Rydén.

Väninnorna Caroline Andersson, 26, lärare och Therese Hasmar, 28, njuter av ett glas öl på en solig uteservering. De gillar att GT har ett så starkt fokus på lokala nyheter i Göteborg och Västsverige.

– Det är jättebra att ni skriver så mycket om nyheter som händer här i väst. Det är ju det man vill läsa, säger Caroline Andersson, 26.

Vad kan vi bli ännu bättre på?

– Jag vill ha ännu mer tips om nöjeslivet i Västsverige i god tid. Som vilka konserter man inte får missa nu i sommar, säger Caroline Andersson.

Chefredaktören tackar för tipset och lovar en tryckt bilaga som bara kommer att handla om allt kul som händer i Västsverige i sommar. Och självklart kommer vi också att lägga ut alla tips och kalendariet även på GT.se. Och hon avslutar med en hälsning till alla läsare:

– Har du också tips om hur GT kan bli ännu bättre? Både som tryckt tidning, på mobilen och i datorn? Hör av dig. Och glöm inte att nyhetstipsa oss på tips@gt.se

Lasse Råde
Lasse Råde

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER