Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

GT är nominerad till Årets Redaktion 2020

Expressen utsågs till ”Årets Dagstidning” år 2015.
GT:s sportreporter och krönikör Markus Wulcan och tv-reporter Lovisa Waldeck.Foto: GT
GT:s reporter Eva Rogsten.
Sanna Wikström, nyhetschef på GT.Foto: HENRIK JANSSON
GT:s grävande reporter Daniel Olsson.
Årets Dagstidning-priserna delas ut i Stockholm i april. 2015 vanns ”helhetspriset” av Expressen.Foto: JOHAN JEPPSSON

GT:s redaktion i Göteborg är nominerad till Årets Redaktion 2020! 

Priset delas ut på Tidningsutgivarnas årliga branschgala i dag, 15.00. 

I nomineringen beröms GT bland annat för sin granskande och grävande journalistik – och för arbetet med sociala medier. 

– Det är förstås otroligt roligt att GT:s redaktion uppmärksammas för det fantastiska arbete som journalisterna gör varje dag, säger Christer El-Mochantaf, chefredaktör. 

I dag avgörs det vilka personer, tidningar och mediehus som vinner i den prestigefyllda tävlingen ”Årets Dagstidning”. 

Det är branschorganisationen ”TU – Medier i Sveriges”, årliga branschgala. 

Årets vinnare presenteras under en digital gala, ledd av Anna Lindmarker, den 22 april. I kategorin ”Årets Redaktion” är, för första gången, GT nominerad. 

Motiveringen från juryn lyder som följer: 

Storleken spelar ingen roll. En numerärt liten redaktion som friskt blandar tunga granskningar med ren läsglädje kan nå mycket långt. Vetenskapsskolan, det kommunala parkeringsbolaget och det kriminella nätverket Ali Khan – ingen går säker när GT låter de mest passionerade journalisterna följa sitt spår. Maximalt utnyttjade resurser gör att redaktionen finns överallt: med senast nytt på Instastory och med #dagensgöteborgare i sociala medier möter redaktionen läsare som aldrig förr.  

GT:s Claes Petersson, Lovisa Waldeck och Henrik Jansson.Foto: HENRIK JANSSON
GT:s Linda Bergh intervjuar Elsy Borglid.Foto: HENRIK JANSSON
GT:s Jens Andersson och Henrik Jansson.Foto: HENRIK JANSSON

”En kvalitetsstämpel” 

I samma kategori är Borås Tidning och Bandypuls – Mittmedias bandyredaktion – nominerade. 

– Att bli nominerad till ”årets redaktion” är en sorts kvalitetsstämpel och den har GT:s journalister gjort sig förtjänta av med råge. Vi har fler läsare än någonsin digitalt och gör dagligen journalistik som påverkar och berör vår omgivning i flera olika genrer, säger Christer El-Mochantaf, GT:s chefredaktör. 

GT, som är Västsveriges största nyhetsförmedlare, får i motiveringen beröm för de tunga avslöjandena som redaktionen har stått för under året – allt från granskningen av Vetenskapsskolan, till avslöjandena om det kommunala P-bolaget som bland annat ledde till att ledningen för bolaget avskedades. 

I motiveringen lyfts också arbetet med sociala medier och närheten till läsarna fram. På ett halvår har GT fördubblat sitt följarantal på Instagram och med lättsamheter och mänskliga öden berättas också människors historier – så väl sorgliga som lyckliga. 

GT:s Stefan Nilsson intervjuar friidrottaren Khaddi Sagnia.Foto: LOVISA WALDECK
GT-krönikören Glenn Hysén drog storpublik till GT:s tält under kulturkalaset i Göteborg.Foto: HENRIK JANSSON

Över hundra bidrag kom in

Enligt ett pressmeddelande från TU tävlade över hundra bidrag om priserna i ”Årets Dagstidning”. 

– I år kom det in långt över hundra bidrag till Årets Dagstidning. Och det är oerhört inspirerande att se alla dessa bidrag och hur engagerat mediebranschen jobbar för att utveckla publicistiken, stärka affären och skapa nya produkter, säger Jan Fager, tf vd TU – Medier i Sverige, i ett pressmeddelande. 

Årets Dagstidning 2020 har sju olika klasser. I dessa är 13 tidningar och mediehus samt tre personer nominerade. Tävlingen är öppen för landets alla mediehus och vinnarna presenteras klockan 15.00.

 

Nominerade i kategorin "Årets Redaktion"

Borås Tidning

Borås Tidning, har med tydligt fokus på lokal och digital samhällsjournalistik nått stort genomslag – både i Borås och långt utanför det egna täckningsområdet. Detta har också tydligt påverkat boråsarnas vardag tack vare en uthållig granskning av såväl politiska strukturer som lokal kriminalitet. Och i tider av stor omställning på tidningsmarknaden har detta också lett till en signifikant ökning av antalet digitala prenumeranter.

 

Bandypuls – Mittmedia

Idogt och ihärdigt har den lilla redaktionen byggt upp en stor och trogen digital publik som vill veta allt om vad som händer på och kring bandyplanen. Nu har satsningen kommit på fast is. De betalande användarna som stadigt blir fler både lokalt och nationellt älskar Mittmedias Bandypuls. Gänget bakom håller uppe läslusten till sin kärlek till sporten – även när det är högsommar och långt till säsongen. 

 

GT

Storleken spelar ingen roll. En numerärt liten redaktion som friskt blandar tunga granskningar med ren läsglädje kan nå mycket långt. Vetenskapsskolan, det kommunala parkeringsbolaget och det kriminella nätverket Ali Khan – ingen går säker när GT låter de mest passionerade journalisterna följa sitt spår. Maximalt utnyttjade resurser gör att redaktionen finns överallt: med senast nytt på Instastory och med #dagensgöteborgare i sociala medier möter redaktionen läsare som aldrig förr.