Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Knarkkurir greps i bil – kopplas till Black Axe

Detta är Black Axe – nigerianska maffian.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Med över ett halvt kilo heroin i magen mötte en man i 20-årsåldern upp med en person som misstänks ha koppling till den nigerianska maffian Black Axe.

Under lördagen slog tullkriminalen till mot männen i centrala Göteborg. Männen misstänks nu för grov narkotikasmuggling, skriver GP.

Det var under lördagen som tullkriminalen stoppade en bil i centrala Göteborg. I bilen färdades en man i 20-årsåldern som tidigare under dagen klivit av tåget i Mölndal och mött upp en person som misstänks ha koppling till den nigerianska maffian Black Axe, skriver GP.

Det visade sig att mannen i 20-årsåldern hade svalt över ett halvt kilo narkotikakapslar som gett utslag för heroin, enligt tullkriminalens utredare Susanne Malmros Axelsson, skriver tidningen. 

Misstänkt knarkkurir

Mannen hade rest från Köpenhamn med tåg och mötts upp av en man i 45-årsåldern.

– Troligtvis skulle mottagaren ta kuriren till något ställe där han kunde gå på toaletten, säger Susanne Malmros Axelsson till GP.

Enligt de Id-handlingar mannen rest med är han från Nigeria och uppger själv att han aldrig varit i Sverige tidigare och rest hit för att jobba, berättar Susanne Malmros Axelsson för tidningen.

Förra veckan åtalades 15 personer i en stor knarksmuggling i 100-miljonersklassen. Flera av de åtalade har starka kopplingar till Black Axe.

En del av den narkotika som beslagtagits under utredningen där 15 personer nu åtalats.
Foto: Polisen

Kan ha koppling till fruktade nätverket

Black Axe finns i flera länder, både i Europa och i Nordamerika. Maffianätverket bedriver en omfattande kriminell verksamhet som innefattar utnyttjande av arbetskraft, prostitution, narkotikasmuggling och bedrägerier.

Det är mycket sannolikt att även de två männen som anhölls under lördagen har koppling till organisationen, skriver GP.

– Jag vet ej med säkerhet men det är troligt att det har blivit en gren från det här stora ärendet som går upp i rätten på onsdag, säger Susanne Malmros Axelsson till tidningen.