Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Greps av insatsstyrkan – misstänks för flera brott

Här grips mannen av polis.Foto: Björn Lind
Mannen grips vid Max.Foto: Björn Lind

En man i 35-årsåldern greps vid en Max-restaurang i Göteborg under dramatiska former. 

Ett 20-tal polisenheter var inblandade och mannen misstänks nu för flera grova brott – bland annat grovt olaga tvång. 

– Mannen hade stulit en bil och kört till en annan person, som han hade tagit med sig i bilen, säger Ove Jäverfält, vice chefsåklagare i Borås. 

Det var vid 18-tiden under söndagskvällen som polisen efter en stor insats kunde gripa en man i 35-årsåldern vid hamburgerrestaurangen Max i närheten av Stigs center i Göteborg. 

Polisen hade då sökt mannen med helikopter och fick syn på den stulna bil som mannen färdats i. 

– Flera bilar tvärnitade precis vid bilen och ut stormar poliser med dragna vapen och skriker ”ut ur bilen, händerna på huvudet”, sa vittnet Björn Lind till GT under söndagen.

Han berättade att flera gäster på restaurangen slängde sig ner på marken när polisen sprang fram till bilen med automatvapen. Mannen tvingades sedan ner på marken medan poliserna letade i genom bilen. 

– Det är inte varje dag Alingsåspolisen har ett ärende med med ett 20-tal enheter inblandade, insatsstyrka, hundar och en helikopter som påverkade flygtrafiken på Landvetter, säger Michael Holmberg, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Alingsås till GP.

Misstänks för flera brott i Västsverige

Enligt uppgifter till GP ska polisen under dagen kartlägga mannens resa från Alingsås till Göteborg. Han ska ha färdats genom både Härryda, Lerum och Partille.

– I nuläget är han misstänkt för en rad brott. Det är grovt olaga tvång, grov stöld, försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Dessa ska ha skett i olika delar av Västsverige, säger åklagare Sara Midholm. 

Under söndagen uppgav polisen att han misstänktes för olaga frihetsberövande. Finns de misstankarna kvar?

– Nej, när jag går igenom omständigheterna så menar jag att det rör det sig om grovt olaga tvång, säger Sara Midholm.

Vice chefsåklagare i Borås, Ove Jäverfält, uppger att brottet olaga tvång ska vara riktat mot en annan person som befunnit sig i bilen.

– Mannen hade stulit en bil och kört till en annan person, som han hade tagit med sig i bilen. Denna person hade han, som jag förstår det, kört runt med ett tag men denna fanns inte med vid gripandet vid Stigs center, säger Ove Jäverfelt till GP.

Åklagare Sara Midholm vill inte kommentera dessa uppgifter men berättar att mannen är känd av polisen sedan tidigare. Senast på onsdag kommer det beslutas om mannen ska häktas eller inte.