Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Granne: Det är för djävligt helt enkelt

Boende i området reagerar starkt efter att en 70-årig kvinna blivit knivskuren vid ett personrån på Hisings Backa i Göteborg.

– Det här hände ju mitt på dagen, för djävligt helt enkelt, säger en av grannarna.

Det var på fredagseftermiddagen som en rörelsehindrad 70-årig kvinna gick i butiker och tog ut pengar på Hisings Backa i Göteborg.

Kvinnan blev då rånad på öppen gata av två män i 20-årsåldern som följde efter henne. Gärningsmännen knivskar henne i handen och i fingret med syfte att komma åt hennes ring. De stal även flera tusen kronor, vilket polisen tror var en stor del av kvinnans pension.

Efter händelsen är många grannar upprörda över det som hänt.

– Det är hemskt när sådant här händer, man blir så rädd. Fruktansvärt när man rånar en kvinna som går med rullator. Jag bor ensam och är mycket försiktig, säger Elalia Khaldoun, som bor i området, till GT:s reporter.

”Fruktansvärt nedrigt”

En granne som vill vara anonym säger:

– Jag har precis hört vad som hänt och tycker att det är fruktansvärt. Jag är ofta ut och går med mina hundar även sent på kvällen. Personligen är jag inte rädd, men jag förstår om gamla människor är det och inte vågar gå ut på kvällarna. Men det här hände ju mitt på dagen, för djävligt helt enkelt.

Även polisen reagerade efter personrånet.

– Det här rånet har gjorts på ett fruktansvärt nedrigt sätt, säger Stefan Gustafsson, presstalesman på Göteborgspolisen.

Gärningsmännen försvann i riktning mot Baron Rogersgatan. Signalementet som kvinnan kunnat ge är att de hade mörkt skägg och var i 20-årsåldern.

Kvinnan fick föras till sjukhus med lindriga skador efter rånet.