Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Grannarna i Biskopsgården får 100 000 i boendebudget

Bostadsbolaget ska lägga 100 000 kronor på en boendebudget i norra Biskopsgården, skriver Göteborg Direkt. Foto: ANNA SVANBERG

Bostadsbolaget ska lägga 100 000 kronor på en boendebudget i norra Biskopsgården, skriver Göteborg Direkt.

De boende har själva fått välja vad pengarna ska gå till – och då fick läxhjälp för både vuxna och barn flest röster. 

– Alla boende i området har sedan kunnat rösta på det de helst vill se genomföras, säger Hilda Wenander, utvecklingsledare i Norra Biskopsgården, till Göteborg Direkt.

Det nya projektet med boendebudgeten i Biskopsgården i Göteborg är Nordens första, skriver Göteborg Direkt. Även om liknande projekt tidigare gjorts i bland annat Paris.

Bostadsbolaget har startat pilotprojekt tillsammans med företaget Digidem Lab. Det är avsatt 100 000 kronor som får till fyra aktiviteter som röstats fram av de boende. 

Det handlar om läxhjälp, utökade öppettider på gemensamhetslokalen, besök på Borås djurpark och matlagningsträffar som ska genomföras under hösten. 

”Har varit spännande” 

– Vi vill bidra till att människor får ett större inflytande över sin egen boendemiljö. Det har varit spännande att se vilka olika idéer som tagits fram i processen. Vi har fått in många riktigt bra förslag, säger Hilda Wenander, utvecklingsledare i norra Biskopsgården vid Bostadsbolaget i ett pressmeddelande.

Tanken med projektet är att få ett bättre umgänge mellan grannarna och att öka demokratin.

– Hyresgästerna har fått hjälp av vår personal att sätta en prislapp på sitt förslag och därefter har de olika bidragen hängt uppe offentligt under sommaren. Alla boende i området har sedan kunnat rösta på det de helst vill se genomföras, säger Hilda Wenander, till Göteborg Direkt.