Grannarna gick till attack - med en yxa

Publicerad

En man i Falköping ställde sig och grillade utanför fastigheten.

Då gick grannarna till attack - med en yxa.

– Han har fallit till marken rätt hårt, säger Johan Jung, vakthavande befäl vid polisen.

Larmet om en attack med en yxa inkom till polisen vid halv fyra-tiden på söndagen.

– Det är en kille i Falköping som stått och grillat utanför en fastighet, och det har grannarna inte tyckt om. De har tagit med sig en yxa ut och slagit honom i ryggen med den. Det är oklart vilken sida av yxan som använts. Men han har ju fallit till marken rätt hårt, säger Johan Jung, vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Mannen är förd till sjukhus.

– Exakt vad som hände efter att han fick yxan i ryggen och gått i marken vet vi inte, men de har varit på honom även efter, med sparkar. Han har ansiktsskador, säger Johan Jung.

Händelsen rubriceras som grov misshandel och polisen har en klar bild över vilka de letar efter.

– Det finns utpekade gärningsmän och de letar vi efter. Det verkar vara en man och hans far som haft åsikter om grillning utomhus, säger Johan Jung.

Stora frågetecken

Vid 23-tiden är fortfarande ingen gripen för yxattacken men det visar sig att det finns stora oklarheter i händelseförloppet.

– Offret har gått fram till några som har grillat på gården och därefter har en gärningsman eller två kommit ut och gett sig på honom, säger Jeanette Arvidsson, närpolisbefäl i Falköping på söndagskvällen.

Men hon är inte helt säker.

– Vi tror att det är så, men vi kommer att hålla förhör med både målsägande och vittne igen imorgon. 

Adrianna Pavlica
Adrianna Pavlica
Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER