Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Grannar rasar mot Petter Stordalen: ”En vildman”

Petter Stordalen lever efter sina egna lagar och regler – det menar grannar till miljardären som Dagbladet pratat med.
Foto: JENS CHRISTIAN
Stordalen köpte skärgårdsfastigheten på Sandøya 1995.
Foto: Google Maps

Hotellkungen Petter Stordalen stör nattfriden och uppvisar bristande båtvett. 

Det menar flera boende i sundet kring Sandøya, där miljardären äger en exklusiv semesterbostad.

”Är hela området att betrakta som din privata egendom med egna lagar och regler?” skriver en granne i ett öppet brev till Stordalen.

Det öppna brevet publicerades i slutet av förra veckan i den norska lokaltidningen Lillesands-Posten. Avsändaren säger sig vara granne till miljardärens exklusiva sommaregendom i Kristiansands skärgård.

Stordalen köpte fastigheten 1995, och i det öppna brevet undrar grannen om miljardären samtidigt köpte både sundet där huset ligger och ljudrummet där omkring.

”Är hela området att betrakta som din privata egendom med egna lagar och regler? Det verkar som du tycker det”, skriver kvinnan. 

Hon hävdar bland annat att hotellmiljardären kör sin båt i höga och farliga hastigheter, och att Stordalens festande stör nattsömnen för både vuxna och barn.

Flera andra grannar som norska Dagbladet talat med, instämmer i kritiken.

”Kör som en vildman”

En man säger till tidningen att Stordalen ”kör som en vildman genom sundet”, och en annan beskriver sena fester, högljutt skrålande och musik med ”sinnessjuka baselement i högtalarna”. 

– Jag och flera andra småbarnsföräldrar på ön försöker lära våra barn allmänt folkvett, och hur man uppför sig på sjön. Man ska följa lagar och regler. Så har vi en markant personlighet som alla känner till, och för vissa är han en förebild. Han gör det rakt motsatta, säger mannen till Dagbladet.

Ytterligare en granne menar dock att det hela är överdrivet, och att långt ifrån alla delar den negativa bilden av Petter Stordalens närvaro i skärgårdsparadiset.

Dagbladet skriver att de, i snart en veckas tid och via flera kanaler, har försökt nå Stordalen för en kommentar. Någon sådan ska han dock inte ha lämnat. 

Även GT har försökt nå Petter Stordalen under torsdagen, men utan framgång.

Nyhetsuppdatering med Anton Gymark