"Jag blir orolig. Det känns som att det eskalerat här den senaste tiden", säger Alexander, 22, som bor nära brottsplatsen. Foto: Privat
"Jag blir orolig. Det känns som att det eskalerat här den senaste tiden", säger Alexander, 22, som bor nära brottsplatsen.  Foto: Privat

Grannar i chock efter brutala knivattacken

Publicerad

Det brutala mordförsöket i Skara väcker chock och förstämning bland boende i området.

En man knivhöggs flera gånger i magen i en trappuppgång.

– Jag blir orolig. Det känns som att det eskalerat här den senaste tiden, säger Alexander, 22, som bor nära brottsplatsen.

– Jag är väldigt chockad. Jag kommer vara extra noga när jag låser dörren i kväll, säger Karolina, 20.

Mannen som föll offer för upprepade knivhugg i magen svävade på onsdagseftermiddagen mellan liv och död, enligt polisen. Larmet om händelsen kom strax före klockan 15.

– Läget för honom var kritiskt i ambulansen. Vi vet inte om han kommer att överleva, sa Tomas Vänerfors, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen.

Vid 17-tiden hade polisen inte gripit någon misstänkt gärningsman. Den aktuella adressen spärrades av för teknisk undersökning och polisen rubricerar knivdådet som försök till mord.

"Man vet ju inte vad som händer"

En av de boende i trappuppgången berättar att de inte kunnat gå ut på grund av händelsen.

– Det står några polisbilar här utanför och det är avspärrat. Vi får nog inte gå ut än så vi har inte gjort det heller, säger den boende som uppger att det är ett lugnt område.

– Det känns obehagligt, det är inte så kul.

GT har varit i kontakt med flera personer som bor nära brottsplatsen. Karolina, 20, berättar om sin reaktion när hon fick reda på vad som hänt.

– Det händer saker överallt men att det ska hända så här nära, det tror man aldrig. Jag är mest i chock. Det tror jag vem som helst skulle vara när det händer så nära, säger hon.

Alexander, 22:

– Jag blir orolig. Det känns som att det eskalerat här den senaste tiden. Man vet ju inte vad som händer.

Polisen ville på onsdagseftermiddagen inte kommentera om det finns några vittnen till händelsen.

Gustav Sandström
Gustav Sandström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER