Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Grannar hotar bränna nyanländas bostäder

I en sluten Facebookgrupp hetsar grannar i Torslanda varandra att bränna ner bostäderna, skriver Göteborgs-Posten.
Till de 80 villavagnarna på campingen i Torslanda ska runt 200 nyanlända flytta om några veckor. Foto: Google maps
Förhöjd säkerhet på campingen. Foto: Google

Snart flyttar omkring 200 nyanlända in i villavagnar på Lilleby Camping.

I en sluten Facebookgrupp hetsar grannar i Torslanda varandra att bränna ner bostäderna, skriver Göteborgs-Posten.

– Det är uppmaningar till mordbrand, säger kommunpolisen Daniel Neck till GP.

Till de 80 villavagnarna på campingen i Torslanda ska runt 200 nyanlända flytta om några veckor. Vagnarna ska fungera som tillfälliga bostäder – något som rör upp känslor bland vissa boende i området.

Göteborgs-Posten skriver att grannar i Torslanda gått samman i en sluten Facebook-grupp. I gruppen är ett ämne hetare än alla andra för tillfället – just villavagnarna på campingen.

Flera personer i Facebookgruppen uppges skriva om stenkastning och mordbrand. En av medlemmarna ska ha lagt upp en bild på tändvätska och över bilden skrivit: "Ses där!".

– Vi vet att det förekommer en del allvarliga saker i gruppen. I bland skrivs saker som är på gränsen till vad som är inom lagens ramar, säger kommunpolisen Daniel Neck till GP.

"Är dumt i efterhand"

– Det här är uppmaningar till mordbrand. Vår farhåga är att något kommer att hända redan innan man hinner etablera bostäderna.

Andra boende i Torslanda ska ha tipsat polisen om vad som skrivs i gruppen - och på campingen är det förhöjd säkerhet. En förundersökning om stämpling till mordbrand är inledd.

– Det var väl dumt så här i efterhand. Man tänker inte riktigt på vad man skriver. Folk utifrån kanske kan se det som allvarligt. Bostäderna är väl jättebra för dem som kommer hit, säger en av personerna som gjort inlägg om villavagnarna i gruppen till GP.

Det är Göteborgs kommun som hyr villavagnarna av bolaget som driver campingen.