Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Granat lämnades in till polisen – bombskyddet kallades dit

Polisstationen i Ulricehamn fick under fredagen besök av en man som hade med sig en handgranat.

Bombskyddet fick tillkallas och granaten kunde flyttas till en säker plats.

– Det var med anledning av vapenamnestin, men vi ser ju helst att man ringer oss så vi kan hämta dem. Vi vill ju inte ha några sprängämnen inne på våra polistationer, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Strax efter klockan 12 på fredagseftermiddagen lämnades handgranaten över till polistationen i Ulricehamn. Stationen fick spärras av under en dryg timme, medan polisen tillkallade bombskyddet för att hantera grantaten.

– I samråd med bombskyddet beslutade man att handgranaten skulle flyttas till en säker plats, och där är den nu, sa Peter Adlersson vid 14-tiden. 

Vad var det för typ av granat?

– Det var någon äldre variant, men den är som sagt på en säker plats nu, säger Adlersson.

Lämnades in under amnestin

Just nu finns det möjlighet att lämna in sprängämnen, då det råder vapenamnesti och Adlersson förklarar att det var därför mannen kom med granaten till stationen.

– Det var med anledning av vapenamnestin, men vi ser ju helst att man ringer oss så vi kan hämta dem. Vi vill ju inte ha några sprängämnen inne på våra polistationer, säger Peter Adlersson.

Ingen kom till fysisk skada i samband med händelsen.