Gothia Cup-spelare försvunna

Publicerad
Fem tanzaniska ungdomar har försvunnit från Gothia cup.
De avvek från sitt boende på söndagen.
Laget får nu åka hem utan sina medspelare.
På söndagen upptäckte spelarnas lagledare att fem ungdomar saknades vid boendet på Burgårdens gymnasium. Han kontaktade Gothia cup-ledningen som anmälde ungdomarna försvunna till polisen. Ungdomarna är i 18-årsåldern.
– Vi har omhändertagit fyra av spelarnas pass och flygbiljetter, men lagkaptenen lyckades få med sig sina handlingar, säger Jan-Erik Tano, inre befäl på Citypolisen.

Har inga pengar

Enligt polisen kommer de övriga deltagarna att få åka hem utan sina medspelare. Laget ska resa till Stockholm med buss på måndagsförmiddagen och sedan vidare med flyg hem till Tanzania.
Att ungdomar avviker från Gothia cup har hänt tidigare, men det här är första gången i år.
– Oftast anträffas de ganska fort. Som jag förstått har de här ungdomarna inga pengar till mat, säger Jan-Erik Tano.
Tanzanias ambassad har underrättats om de försvunna ungdomarna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER