Alexandra Zazzi efter målgången när hon i sin Robinson-tröja gjorde premiärloppet 2003. Foto: Annika Broman
Alexandra Zazzi efter målgången när hon i sin Robinson-tröja gjorde premiärloppet 2003. Foto: Annika Broman

Zazzi satsar på ett varv – för den goda saken

Publicerad

Vad har kocken Alexandra Zazzi och hårdrockstrummisen Mikkey Dee gemensamt?

Svar: De ska springa Göteborgsvarvet i Stadsmissionens tröjor.

Allt för den goda sakens skull.

Alexandra Zazzi har sprungit Göteborgsvarvet flera gånger, i år är det fjärde gången till förmån för Stadsmissionen. Tidigare har hon sprungit för Barncancerfonden och allra första gången sprang hon i GT:s regi.

– Ja, just det, då är det ju faktiskt sjätte gången jag springer, säger hon, efter att ha blivit påmind om debuten i Göteborgsvarvet.

Annars är det mest cykling för Alexandras del när det gäller välgörenhet.

– Jag har ju inte tagit ett löpsteg så det är lite oroväckande, säger hon. Men jag gör det för att det är en rolig sak och en rolig upplevelse. Jag brukar ha väldigt moderata tider. Då får Stadsmissionen in ännu mer om jag är ute länge.

För Mikkey Dee, trummis i Motörhead, ser det bättre ut inför Göteborgsvarvet som han ska springa på lördag. Han sprang för två år sedan för första gången.

Har du tränat ordentligt?

– Njaa, jag är lite bättre tränad än för två år sen, men jag är ingen långlöpare. Jag tänkte att man får väl lida lite för att göra en god insats för Stadsmissionen.

Förra gången sprang du runt på 2.19?

– Ja, men då var jag 14 kilo tyngre och hade inte sprungit tre kilometer innan varvet, avslöjar han. Det var jag jäkligt nöjd med att kan jag säga, jag ska väl kunna ta tio minuter på den tiden, tänker jag.

Hur har du hittat formen?

– Jag är allmänt bättre tränad, jag har ju gått ned i vikt, lagt av med öl och läsk och har skaffat mig en personlig tränare som jag går till två-tre gånger i veckan när jag hemma, avslöjar han. Det blir ju lite löpning på gymmet. Jag känner mig i mycket bättre form. Det är inte bara trummandet som ger mig formen.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER