Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Varvet byter färg på linjen – ett aprilskämt

Göteborgsvarvets miljöarbete tar ännu ett steg. Istället för den blå linjen ska löparna följa en grön som snirklar sig fram genom Göteborg.

För otroligt för att vara sant? Ja, det hela visade sig bara vara ett aprilskämt, som köptes med hull och hår av GT:s reporter.

Under 34 år har löparna som sprungit Göteborgsvarvet stirrat ned på den blå linjen på sin ibland kroknade väg genom stan. När den nymålade blå linjen veckan innan Göteborgsvarvet dyker upp längs gatorna vet löparna att nu finns det snart inte någon återvändo. Det är bara att sätta i gång att springa den 21 kilometer långa löprundan genom att slaviskt följa den blå linjen. Den har blivit mångas vän genom åren.

Miljötänk

Men på tisdagen kom nyheten at linjen ska byta färg till grön, som en del i Göteborgsvarvets miljötänk. Det berättade Sofie Engel, miljökonsult hos Göteborgsvarvet.

– Göteborgsvarvet har gått igenom hela evenemangets inverkan på miljön och gjort en rad förändringar som ska minska påverkan på miljön och klimatet. Nu byter vi blått mot grönt om det så bara är för en dag, sa hon.

Undertecknad skulle dock ha varit lite mer kritisk till uttalandet för det hela visade sig ett par timmar senare bara var ett aprilskämt. Den blå linjen förblir blå och jag kan inte göra annat än erkänna at jag köpte skämtet med hull och hår. Sorry om jag lurade er läsare.