Varvet byter färg på linjen – ett aprilskämt

Publicerad

Göteborgsvarvets miljöarbete tar ännu ett steg. Istället för den blå linjen ska löparna följa en grön som snirklar sig fram genom Göteborg.

För otroligt för att vara sant? Ja, det hela visade sig bara vara ett aprilskämt, som köptes med hull och hår av GT:s reporter.

Under 34 år har löparna som sprungit Göteborgsvarvet stirrat ned på den blå linjen på sin ibland kroknade väg genom stan. När den nymålade blå linjen veckan innan Göteborgsvarvet dyker upp längs gatorna vet löparna att nu finns det snart inte någon återvändo. Det är bara att sätta i gång att springa den 21 kilometer långa löprundan genom att slaviskt följa den blå linjen. Den har blivit mångas vän genom åren.

Miljötänk

Men på tisdagen kom nyheten at linjen ska byta färg till grön, som en del i Göteborgsvarvets miljötänk. Det berättade Sofie Engel, miljökonsult hos Göteborgsvarvet.

– Göteborgsvarvet har gått igenom hela evenemangets inverkan på miljön och gjort en rad förändringar som ska minska påverkan på miljön och klimatet. Nu byter vi blått mot grönt om det så bara är för en dag, sa hon.

Undertecknad skulle dock ha varit lite mer kritisk till uttalandet för det hela visade sig ett par timmar senare bara var ett aprilskämt. Den blå linjen förblir blå och jag kan inte göra annat än erkänna at jag köpte skämtet med hull och hår. Sorry om jag lurade er läsare.

 

 

 

 

 

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER