VINNARE. Hassan Suldan med segerbeviset. Foto: Anders Ylander
VINNARE. Hassan Suldan med segerbeviset. Foto: Anders Ylander

Suldan , 17, tog hem MellanVarvet: "Gött"

Publicerad

På upploppet till grabbarnas MellanVarv stod det mellan Leo Magnusson, 17, och Hassan Suldan, 17. Då tryckte Suldan in en extra växel som gav honom segern med en sekunds marginal.

- Det är alltid gött att vinna efter en spurt, säger Suldan.

Med minsta möjliga marginal lyckades Hassan Suldan, Ullevi FK, knipa guldet före Leo Magnusson, Sävedalens AIK.

I en jämn kamp segrade till slut Suldan efter att med drygt 100 meter kvar av loppet lyckats skapa ett litet hål mellan sig själv och Leo Magnusson.

- Det var en spurt på slutet, man måste alltid ha nya krafter. Det är så mycket adrenalin när publiken hejar på, säger Suldan.

- Publikstödet var enormt, särskilt när man kommer in här på arenan.

Inte nöjd med tiden

Suldan är en stor löpartalang som det är värt att hålla ögonen på framöver.

15.58 blev sluttiden på MellanVarvet som är 5,1 kilometer långt men han är inte helt nöjd med tiden även om han var väldigt glad över segern.

- Det var ingen bra tid, jag har sprungit 5000 meter på 14.40, säger Suldan men skakar snabbt av sig tidsbesvikelsen med ett avväpnande leende.

- Vi var tvungna att hålla farten själva eftersom att det inte fanns någon riktigt bra farthållare med, då får man lägga upp det annorlunda taktiskt. Det är riktigt kul att vinna.

Monir Loudiyi
Monir Loudiyi

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER