Systrarna höll jämna steg genom hela loppet innan lillasyster Julia avgjorde på upploppet. Foto: Tommy Holl
Systrarna höll jämna steg genom hela loppet innan lillasyster Julia avgjorde på upploppet. Foto: Tommy Holl

Spänning ända in på upploppet i Lilla Varvet

Publicerad

Det var jämt ända in på upploppet när tvillingarna Julia och Wilma Nielsen gjorde upp om guldet i F 12 klassen i Lilla Göteborgsvarvet på söndagsförmiddagen.

Systrarna höll jämna steg genom hela loppet innan lillasyster Julia avgjorde på upploppet.

– Men Wilma vann förra året när jag kom tvåa, så vi bytte nu kan man säga, säger Julia Nilsson, 12.

Dagen efter det stora Göteborgsvarvet var det barnen och ungdomarnas tur att pröva konditionen. Just nu kämpar sig barn från 3 år och upp till 19 fram genom Slottsskogen.

I F 12-gruppen blev det en rafflande avslutning när Sävedalslöparna Julia och Wilma Nielsen gjorde upp om guldmedaljen.

– Jag visste inte säkert om jag skulle ta det. Jag hade ingen taktik riktigt, jag ville mest komma i mål eftersom jag sträckte baksidan av låret för ett tag sen och hade lite ont, säger Julia som till slut spurtade hem guldet.

Storasyster Wilma kom in som tvåa.

– Vi har varit på pallen varje år båda två, berättar Wilma som sprang i lilla Göteborgsvarvet för sjätte gången.

Chokladfest väntar

På läktaren inne på Slottsskogsvallen stod en stolt mamma, Magdalena Nielsen, och hejade fram sina döttrar.

– De är ett härligt gäng i Sävedalen löparklubb som tränar tillsammans och umgås mycket även på fritiden, berättar mamma Magdalena.

I år var det alltså Julia som fick guldmedaljen och den enorma kexchokladen som föräras vinnaren.

– Jajemen, det blir chokladfest hemma i år igen, säger Magdalena Nielssen och brister ut i ett skratt.

Trea blev ännu en Sävedalslöpare, Gaël De Conmick, 12.

– Det var andra gången för pallen för mig, säger en flämtade Gaël när hon tar igen sig efter slutspurten.

Varvet för de yngre fortsätter fram till i sent i eftermiddag. Läs mer om barnens framfart på GT på GT.se under dagen och i måndagens tidning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER