LÄTTARE TILLSAMMANS. Syskonen Stella, 6, och Theo Svensson, 3, sprang igenom Minivarvet hand i hand tillsammans med grannkompisen Elin Wennerberg, 6. Foto: Robin Aron
LÄTTARE TILLSAMMANS. Syskonen Stella, 6, och Theo Svensson, 3, sprang igenom Minivarvet hand i hand tillsammans med grannkompisen Elin Wennerberg, 6. Foto: Robin Aron

Minivarvet: Stora kämpar på små ben

Publicerad

Hand i hand kämpade sig syskonen Stella och Theo Svensson fram med grannkompisen Elin Wennerberg bland tusentals andra knattelöpare i Minivarvet. Trots värmen nöjde sig inte kompistrion med bara ett varv.

- Jag har sprungit massa gånger, säger Stella Svensson, 6.

På gräsmattan framför Björngårdsvillan i Slottsskogen myllrade det av barn när Minivarvet, loppet för de allra yngsta löpentusiasterna, drog i gång.

Det är svårt att veta exakt hur många som deltog, eftersom de flesta löpsugna barnen springer flera varv, men arrangörerna trodde att det var ett nytt rekordår.

Mitt bland picknickkorgar, ballonger, spralliga barn och svettiga och påhejande föräldrar berättade kompisarna Julia Svensson och Elin Wennerberg, båda sex år, för GT om hur de förberett sig för dagens ansträngningar.

Hinner heja på lillebror

- Vi har sprungit tillsammans på gården, berättade Elin Wennerberg som redan sprungit flera varv innan hon hinner prata en stund med GT.

- Men nu räcker det, konstaterar hon.

Snart ska hon i väg och heja fram storebror Axel, 8, som ska springa i Lilla varvet.

- Det går nog bättre den här gången, för förra året ramlade jag, berättar Axel.

Hur gick det till?

- Det var en som ramlade framför, så då ramlade jag på honom och sen ramlade massa andra bakom mig också, förklarar han.

Fler löpare i familjen

Det visar sig att familjen Wennerberg har ännu fler löpare bland sig.

- Jag har sprungit Varvet förut, men inte i år, nu är det bara barnen. Det är kul med folkfesten och att barnen verkligen får komma ut och springa av sig, berättar mamma Jenny Wennerberg.

Stella Svensson har släppt handen om lillebror Theo, 3, där hon står och pustar ut i målfållan.

- Jag är jättetrött nu, säger Stella och rättar till guldmedaljen som hon har runt halsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER