Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Minivarvet: Stora kämpar på små ben

LÄTTARE TILLSAMMANS. Syskonen Stella, 6, och Theo Svensson, 3, sprang igenom Minivarvet hand i hand tillsammans med grannkompisen Elin Wennerberg, 6. Foto: Robin Aron

Hand i hand kämpade sig syskonen Stella och Theo Svensson fram med grannkompisen Elin Wennerberg bland tusentals andra knattelöpare i Minivarvet. Trots värmen nöjde sig inte kompistrion med bara ett varv.

- Jag har sprungit massa gånger, säger Stella Svensson, 6.

På gräsmattan framför Björngårdsvillan i Slottsskogen myllrade det av barn när Minivarvet, loppet för de allra yngsta löpentusiasterna, drog i gång.

Det är svårt att veta exakt hur många som deltog, eftersom de flesta löpsugna barnen springer flera varv, men arrangörerna trodde att det var ett nytt rekordår.

Mitt bland picknickkorgar, ballonger, spralliga barn och svettiga och påhejande föräldrar berättade kompisarna Julia Svensson och Elin Wennerberg, båda sex år, för GT om hur de förberett sig för dagens ansträngningar.

Hinner heja på lillebror

- Vi har sprungit tillsammans på gården, berättade Elin Wennerberg som redan sprungit flera varv innan hon hinner prata en stund med GT.

- Men nu räcker det, konstaterar hon.

Snart ska hon i väg och heja fram storebror Axel, 8, som ska springa i Lilla varvet.

- Det går nog bättre den här gången, för förra året ramlade jag, berättar Axel.

Hur gick det till?

- Det var en som ramlade framför, så då ramlade jag på honom och sen ramlade massa andra bakom mig också, förklarar han.

Fler löpare i familjen

Det visar sig att familjen Wennerberg har ännu fler löpare bland sig.

- Jag har sprungit Varvet förut, men inte i år, nu är det bara barnen. Det är kul med folkfesten och att barnen verkligen får komma ut och springa av sig, berättar mamma Jenny Wennerberg.

Stella Svensson har släppt handen om lillebror Theo, 3, där hon står och pustar ut i målfållan.

- Jag är jättetrött nu, säger Stella och rättar till guldmedaljen som hon har runt halsen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!