SPRING I BENEN. Sexåriga Melissa Jukic, 6, njöt av gröngräset vid Villa Belparc i Slottsskogen där de yngsta varvsdeltagarna samlades till MiniVarvet. Foto: Anders Ylander
SPRING I BENEN. Sexåriga Melissa Jukic, 6, njöt av gröngräset vid Villa Belparc i Slottsskogen där de yngsta varvsdeltagarna samlades till MiniVarvet. Foto: Anders Ylander

Löparglädje bland de minsta i MiniVarvet

Publicerad

Vid Villa Belparc i Slottsskogen höll de allra minsta till. Med stor glädje sprang barnen varv efter varv kring den inhägnade 250 meters banan.

- Det är en fantastisk upplevelse för barnen, ren löparglädje, säger Anna Solymar, mamma till Elsa Solymar, 4,5.

Ballonger i massor, hoppborgar, musikstånd, en tatueringsavdelning där barnen kunde få små bananer påklistrade på armar eller ben och en sagostundsavdelning var bara några av alla aktiviteter som gick att hitta på vid Villa Belparc i Slottsskogen.

Huvudattraktionen bland allt tjo och tjim var dock de yngstas Minivarv.

Enligt en av funktionärerna sprang barnen, upp till sex år, i snitt fyra-fem gånger runt den inhägnade banan.

De lite äldre barnen sprang ensamma eller med vänner och syskon medan de allra minsta sprang med föräldrar eller äldre syskon tätt intill.

- Det är en bättre bana i år och barnen tycker det är jätteroligt. Elsa har sprungit sedan hon var ett år gammal, i morgon får hon visa upp sin medalj på dagis, säger Anna Solymar.

Familjen Nordenskjöld har gjort Göteborgsvarvet till en familjeaktivitet. Pappa Thomas sprang Göteborgsvarvet och mamma Linda-Marie sprang stafettvarvet på lördagen respektive onsdagen.

Småttingarnas tur

I går var det dags för småttingarna Melker, 3, som sprang Minivarvet tillsammans med storebror Viggo, 9.

Viggo sprang även Lilla Varvet och mellansystern Iris, 6, sprang liksom lille Melker Minivarvet.

- Jätteroligt, sa Melker Nordenskjöld innan han blygt gömde sig bakom storebror Viggo.

Monir Loudiyi
Monir Loudiyi

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER