Johanna Busk, 15, från Södertälje tog sin åttonde varvsseger. Här tillsammans med systern Josefin som sprang i Special GöteborgsVarvet. Foto: Per Wissing
Johanna Busk, 15, från Södertälje tog sin åttonde varvsseger. Här tillsammans med systern Josefin som sprang i Special GöteborgsVarvet. Foto: Per Wissing

Johanna Busk tog hem segern

Publicerad
Uppdaterad
På lördagen deltog 41 091 vuxna löpare i det 21 kilometer långa GöteborgsVarvet. I dag är det barnens tur i Lilla GöteborgsVarvet.
Johanna Busk, 15, från Enhörna IF, tog hem segern i sin klass för åttonde gången.
- Jag ska springa nästa år och vinna igen, säger hopn.

Sveriges största löpartävling för ungdomar mellan 7 och 17 år, Lilla GöteborgsVarvet, har gått av stapeln. Det här är den 21.a tävlingen sedan premiären 1989. Tävling går i Slottsskogen med målgång inne på Slottskogsvallen.
Slottskogen är i dag full med folk - barn som ska delta i loppet och föräldrar, släktingar och syskon som ska theja på. Till skillnad mot gådagen lyser dock solen med sin frånvaro över Göteborg.

7 852 anmälda

7 852 barn och ungdomar hade anmält sig till årets lopp.
- Fördelningen mellan flickor och pojkar är ungefär 50-50, säger Göran Byhlin, presschef för GöteborgsVarvet.

"Jag ska vinna igen"

Klockan 11.15 gick startskottet för loppet för flickor födda 1992-1993.
För Johanna Busk, 15, som springer för Enhörna IF, blev det här hennes åttonde tävling. Och för åttonde gången tog hon hem segern i sin klass.
– Jag ska springa nästa år och vinna igen, säger den självsäkra vinnaren.
Hur ska du fira?
– Det blir väl lite kexchoklad, säger hon och håller upp den 1,2 meter långa kexchoklad hon vann.
I Lilla GöteborgsVarvet springer de äldsta en sträcka på 4,1 kilometer medan de yngre springer antingen 2400 meter eller 1300 meter. Den första starten gick klockan 11.00, den sista går klockan 15.50.
Anders Clark

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER