Göteborgvarvet firar deltagarrekordet med tårta. Foto: Maria Steén
Göteborgvarvet firar deltagarrekordet med tårta. Foto: Maria Steén

Göteborgsvarvet firar nya deltagarrekordet

Publicerad

Göteborgsvarvet slår nytt rekord igen!

119 fler löpare än förra året har anmält sig till årets upplaga.

– Vi är jättestolta över detta, säger varvsgeneralen Bo Edsberger, som passade på att fira med tårta.

Om en månad, den 17 maj, går Göteborgsvarvet för 35:e gången.

– Det kan man väl kalla för jubileum också, säger Bo Edsberger.

Och inte nog med jubileum, nu firar man också att varvet når ännu högre höjder än förra året - 64 288 löpare har anmält sig till världens största halvmara.

För att fira rekordet slog gänget bakom Göteborgsvarvet till med en specialdesignad tårta, som de åt i pausen, under sin genomgång i Friidrottens hus vid Slottsskogsvallen på onsdagen.

– Vi är färdigplanerade med varvet för i år, men vi måste lösa små problem som har dykt upp under vägen, förklarar Bo Edsberger, innan han hugger in i tårtan. Det är inga stora saker alls.

"Blir ingen påverkan"

Han är nöjd med att allt har löst sig och till och med ombyggnationen av Slottsskogsvallen tar han med ro.

– Det blir ingen påverkan på varvet, lovar han. De kommer att bli klara med den sidan innan vi drar i gång.

Som vanligt ståtar Göteborgsvarvet med flera varv i samband med loppet i maj - Stafett Varvet, Mellan Varvet, Lilla Varvet, Mini Varvet, Special Varvet och Stav Varvet.

Det handlar alltså om flera lopp under dagarna innan och efter det stora varvet den 17 maj. Premiär onsdag den 15 maj med Varvsstafetten.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER