Göteborgsvarvet har en ände - korven den har två. Glenn Hysén har redan varit på plats för att kvalitetssäkra Glenn-korvarna han ska bjuda på under Göteborgsvarvet. Och han lovar att de är gôrgoda. Foto: Robin Aron
Göteborgsvarvet har en ände - korven den har två. Glenn Hysén har redan varit på plats för att kvalitetssäkra Glenn-korvarna han ska bjuda på under Göteborgsvarvet. Och han lovar att de är gôrgoda. Foto: Robin Aron

Glennkorven – för
alla som är målsugna

Publicerad

GÖTEBORG. Här kvalitetssäkrar Glenn Hysén korvarna han ska bjuda på under Göteborgsvarvet.

- En Frankfurter eller en Chorizo är inget mot en äkta Glenn-korv, hävdar han bestämt.

Under Göteborgsvarvet är hans bidrag ett av många inslag på den stora GT-scenen i trappan upp till Konstmuseet på Götaplatsen.

- Kul att det gjorts en korv som bär mitt namn, speciellt som den är förbaskat god, konstaterar Glenn Hysén om korven som tagits fram av Johan i Hallen.

GT:s egen scen kommer att vara full av aktiviteter under hela Göteborgsvarvet - inte minst med hjälp av GT:s chefredaktör Frida Boisen.

Fullt ös på Götaplatsen

Hon har även de senaste två åren gett järnet på Götaplatsen och det brukar inte vara mycket röst kvar efter allt hejande, peppande, alla intervjuer med löpare och presentationer av de olika artisterna på GT:s scen.

Förutom artisterna Oscar Zia, Cathrin Strandberg och Pandora blir det tävlingar, där man kan vinna biljetter till Håkan Hellström. Men även presentkort till restaurang MP och biobiljetter.

Och mitt i alltihop kommer Glenn Hysén att stå vid grillen och dela ut sina egna korvar dagen lång.

Så räkna med att det blir full fart från lunch till en lång bit in på sena eftermiddagen på Götaplatsen när Göteborgsvarvet slingrar sig förbi. När de kommer till Götaplatsen kommer de också att piggas upp av musik från dj:n Rickard Hertzberg.

Det här är den största publika satsningen som GT någonsin gjort under Göteborgsvarvet.

- Vi kommer verkligen att synas i år, säger Claes Johansson, GT:s marknadschef och tillägger att vi för första gången också ska en egen storbildskärm där varvet kommer att visas.

"100 procent fest"

Så räkna med partystämning hela dagen när GT storsatsar på Götaplatsen under hela Göteborgsvarvet.

Eller som vår chefredaktör Frida Boisen uttrycker det:

- I år ska vi på GT överträffa oss själva när det gäller att bjuda på 100 procent fest, pepp och inspiration för er hjältar som springer i årets upplaga av Göteborgsvarvet.

Lasse Råde
Lasse Råde

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER