Tidigare GLAM-sångerskan Elsa Jonasson har tagit sin sång ett varv vidare. Från att ha stått vid sidan av banan står hon nu längst fram och peppar löparna inför loppet. Foto: Per Wissing
Tidigare GLAM-sångerskan Elsa Jonasson har tagit sin sång ett varv vidare. Från att ha stått vid sidan av banan står hon nu längst fram och peppar löparna inför loppet. Foto: Per Wissing

Elsa släpper sin första platta – på startlinjen

Publicerad

Man ska lyssna på sin egen röst.

Det är därför Elsa Jonasson, 21, står på startlinjen i Göteborgsvarvet och debuterar med sin låt "You are a champion".

– Det ska bli skifthäftigt, säger hon.

Om någon har musiken i blodet så är det Elsa Jonasson.

– Jag har sjungit i hela mitt liv sedan jag var 11 år, säger hon. Men nu tar jag ännu ett kliv ut i musikvärlden när jag släpper min platta.

Även om det är hennes debut som sångerska vid starten så är hon inte någon nybörjare i Göteborgsvarvet.

– Nej, för två år sedan spelade jag med i GLAM vid Säldammsbacken i Slottsskogen, säger hon. Sen sjunger jag även i bandet King.

Vill kämpa

Elsa vill gärna utveckla sin musik och i hennes debutlåt har hon lyssnat på den inre rösten och hon vill uppmärksamma alla som kämpar för något vare sid det handlar om frihet eller i en tävling.

– Alla som kämpar i Göteborgsvarvet är champions, säger hon. Man lyssnar på sin inre röst och då kan låten bli en liten pusher.

Elsa Jonasson hoppas att låten kommer att slå och under tiden jobbar hon med sitt album.

– Jag har mycket hjälp av Magnus Rosén (tidigare Hammerfall) som fungerar som min mentor, säger hon. Det var även han som upptäckte mig.

En som också betytt mycket för Elsa är producenten Sanny X som har producerat skivan.

I morgon sker alltså debuten och samma dag kommer den ut på Itunes.

Om man vill lyssna på låten så är det alltså Slottsskogen som gäller vid elitstarten och sista starten och vid prisutdelningen.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER