Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Deltagarrekord
för Specialvarvet

Eddie Berggren och Henrik Johnsson kämpade sig runt den långa sträckan på 4,1 kilometer. Foto: Robin Aron

GÖTEBORG. På Specialvarvets 10-års jubileum blev det rekord. Hela 1 800 löpartävlingssugna deltagare hade letat sig till Slottsskogen och Specialvarvet. Och deltagarna var ordentligt taggade.

– Det är jobbigt, men det går. Jag har inte tränat över huvudtaget och det ångrar jag nu. Men vi är hårda killar så vi valde den långa rundan, säger Eddie Berggren och Henrik Johnsson.

Det var en stor folksamling som samlats vid Björngårdsvillan i Slottsskogen. Där var det uppvärmning för de taggade deltagarna och när startskottet gick rusade dem i väg i full fart. Specialvarvet består av två stycken olika sträckor en på 4,1 kilometer och en på 2,2 kilometer. Massor av människor hade samlats för att heja fram deltagarna, en av dem var Reza Laalynia, 72 från Göteborg som stod och filmade vid starten.

– Det här är jättebra och det ska bli spännande att kolla på loppet. Jag ska till Iran i morgon och besöka släktingar. Och då ska jag visa för dem hur mycket svenskarna satsar på folket, säger han.

"Gått jättebra"

Deltagarna sprang, gick eller åkte rullstol längs löpsträckan som går igenom Slottsskogen. På vägen mot mål träffar GT John Kaminsky från munkhuset i Kviberg som sprang loppet tillsammans med Lena Fröjd, 32 och Fredrik Östling.

– Det är kul att springa. Hittills har det gått jättebra, säger John Kaminsky.

Eddy Berggren och Henrik Johnsson kämpade sig fram längs den längre sträckan på sina rullstolar. Och både tyckte att det gick riktigt bra.

– Vi är hårda killar så vi valde den långa rundan. Man får lite ont i ryggen, men det går bra, säger Eddie Berggren och Henrik Johnsson.

"Det bästa loppet"

Tarja Jokinen som är tävlingsansvarig är jättenöjd med årets Specialvarv och hon är glad att så många nya deltagare anmält sig.

– Det här är det bästa loppet för det är ingen som är missnöjd och alla är glada. Det är helt klart rekordår i år och det är ingen som förlorar, alla är vinnare, säger hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!