Eddie Berggren och Henrik Johnsson kämpade sig runt den långa sträckan på 4,1 kilometer. Foto: Robin Aron
Eddie Berggren och Henrik Johnsson kämpade sig runt den långa sträckan på 4,1 kilometer.  Foto: Robin Aron

Deltagarrekord
för Specialvarvet

Publicerad

GÖTEBORG. På Specialvarvets 10-års jubileum blev det rekord. Hela 1 800 löpartävlingssugna deltagare hade letat sig till Slottsskogen och Specialvarvet. Och deltagarna var ordentligt taggade.

– Det är jobbigt, men det går. Jag har inte tränat över huvudtaget och det ångrar jag nu. Men vi är hårda killar så vi valde den långa rundan, säger Eddie Berggren och Henrik Johnsson.

Det var en stor folksamling som samlats vid Björngårdsvillan i Slottsskogen. Där var det uppvärmning för de taggade deltagarna och när startskottet gick rusade dem i väg i full fart. Specialvarvet består av två stycken olika sträckor en på 4,1 kilometer och en på 2,2 kilometer. Massor av människor hade samlats för att heja fram deltagarna, en av dem var Reza Laalynia, 72 från Göteborg som stod och filmade vid starten.

– Det här är jättebra och det ska bli spännande att kolla på loppet. Jag ska till Iran i morgon och besöka släktingar. Och då ska jag visa för dem hur mycket svenskarna satsar på folket, säger han.

"Gått jättebra"

Deltagarna sprang, gick eller åkte rullstol längs löpsträckan som går igenom Slottsskogen. På vägen mot mål träffar GT John Kaminsky från munkhuset i Kviberg som sprang loppet tillsammans med Lena Fröjd, 32 och Fredrik Östling.

– Det är kul att springa. Hittills har det gått jättebra, säger John Kaminsky.

Eddy Berggren och Henrik Johnsson kämpade sig fram längs den längre sträckan på sina rullstolar. Och både tyckte att det gick riktigt bra.

– Vi är hårda killar så vi valde den långa rundan. Man får lite ont i ryggen, men det går bra, säger Eddie Berggren och Henrik Johnsson.

"Det bästa loppet"

Tarja Jokinen som är tävlingsansvarig är jättenöjd med årets Specialvarv och hon är glad att så många nya deltagare anmält sig.

– Det här är det bästa loppet för det är ingen som är missnöjd och alla är glada. Det är helt klart rekordår i år och det är ingen som förlorar, alla är vinnare, säger hon.

Axel Brantemo
Axel Brantemo

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER