Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

500 anmälde sig på en minut – maratonsuccé

Det kom in 500 anmälningar under en minut när anmälningarna till Göteborgsvarvet Marathon togs emot. Bilden är från Göteborgsvarvet 2012. Foto: Per Wissing

500 anmälningar under en minut – det blev en succéstart när anmälningarna till Göteborgsvarvet Marathon togs emot.

År 2021 kommer långloppet att gå av stapeln och intresset är alltså redan stort.

– Efter en halvtimme hade vi sålt 2000 biljetter, så jag har redan firat med en muffins, säger varvsgeneralen Bo Edsberger.

År 2021 firar Göteborg födelsedag, då är det 400 år sedan som staden grundades. Flera evenemang står redan klara för att fira födelsedagsbarnet (eller födelsedagsstaden) och däribland finns Göteborgsvarvet Marathon.

Den 19 september 2021, alltså om dryga 7,5 år, arrangeras löpevenemanget där alla anmälda får chansen att ge sig på en 2x21 kilometer löpning.

"Över förväntan"

På torsdagen klockan 13.00 släpptes 7000 av de totalt 15 000 startplatserna till loppet och det gick fort att få in anmälningarna. Mellan klockan 13.00 och 13.01 hade 500 personer anmält sig.

– Jag hade varit riktigt nöjd om vi fått in 1000 anmälningar den första dagen, så detta är över all förväntan, säger varvsgeneralen Bo Edsberger.

En halvtimme efter släppet hade hans önskan slagit in – å det dubbla. Och fortsätter det stora startplatsintresset gäller det att vara snabb på bollen för att få en plats.

Kan överlåtas

– Vi har ju 7000 startplatser kvar som vi inte släppt, men dessa kommer vi att använda via våra internationella agenter. I och med att loppet bara sker en gång finns ett stort intresse hos utländska löpare.

Men i och med att det faktiskt är 7,5 år kvar tills startskottet går finns det möjlighet att överlåta sin startplats till en annan löpare. Det kan ju hända en hel del som sätter käppar i hjulet för ett deltagande.

– Visst är det så, men anmäler man sig nu så har man ju i alla fall bevisat att man har ett mål, säger Bo Edsberger.