Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Göteborgsvarvet: Här följer du loppet bäst

Från Götaplatsen bjuds det på både storbildsskärmar och livemusik under Göteborgsvarvet. Foto: Per Wissing
Löparfest under förra årets lopp. Foto: Robin Aron

Under lördagen intar tiotusentals löpare staden då Göteborgsvarvet återigen omvandlar Göteborg till en sprudlande folkfest.

För dig som inte springer själv är det på sin plats att veta var man ska följa varvet – GT listar därför de bästa publikplatserna.

Slottsskogsvallen

Det är i Slottsskogen som löparna startar och går i mål. På området finns tre storbildsskärmar. Starterna går av stapeln klockan 13 till 16 och målet stänger klockan 19. Därför kan det vara bra att vara på plats redan innan tolvtiden alternativt lite senare om man vill se de första löparna gå in i mål.

Linnéplatsen

Alldeles intill Slottsskogen ligger årets nya publikplats belägen vid Linnéplatsen. Det är en utmärkt yta för att "hänga på" även om den är en liten bit från löparna. Den ideella organisationen Ung cancer kommer vara på plats och flera aktiviteter ordnas. En DJ kommer spela musik på platsen från med klockan elva.

Mariaplan

Majorna anses vara något av löparnas favoritsträcka. Varvet anordnar inga speciella aktiviteter i området men stämningen i området är alltid på topp, något som löparna uppskattar. Då Majorna ligger cirka fyra kilometer efter starten bör man vara där tidigt som besökare. Många besökare gillar att stå vid Mariaplan då översikten av loppet är bra.

Sannegårdshamnen

Vid vattnet i Sannegårdshamnen på Hisingen kan publiken sitta på gräset och på kullarna och följa varvet. Förslagsvis tar man med sig sin egen matsäck och slår sig till ro i gräset. Det finns även restauranger i området där man kan släcka sin törst och äta sig mätt om man glömt matsäcken. Dessutom finns en storbildsskärm på området.

Diagonalen

På den så kallade Diagonalen på Lindholmen på Hisingen brukar det vara populärt att följa varvet. Vid Lindholmspiren stannar dessutom Västtrafiks färjor, vilket gör det enkelt att ta sig till platsen. Omgivningen med vattnet i närheten är slående vacker.

Götaplatsen

På Götaplatsen bjuds det både på storbildskärm såväl som underhållning från artister på scen. Uppträder gör bland annat Amanda Winberg, tvåa i årets Idol-tävling. Mix Megapol sänder radio från scenen. De första löparna bör anlända strax efter 13.40-tiden. Det nya loppet Cityvarvet för yngre förmågor i 14- till 19-årsåldern startar på platsen klockan ett.

Hela Avenyn kokar av stämning och känslor och passar utmärkt för den som vill befinna sig mitt i smeten, så att säga.

 

LÄS MER: Så blir vädret under loppet

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!