Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Göteborgskrog en av världens snyggaste

Drömmarna går tillbaka till ett gammalt franskt rum med sammet och guld. Foto: Eirk Nissen Johansen
En ishavsblå matsal där lampkronan påminner om en gammal fartygsmotor med alla rör. Foto: Erik Nissen Johansen
Inte gröna hissen men väl översta våningen på nya Le Pain Français på Avenyn där man ser himlen genom takfönstren. Foto: Erik Nissen Johansen

Nyöppnade Le Pain Français på Avenyn är redan med på listan över världens tjugo bäst designade restauranger.

Och inte nog med det.

Restaurangens kafé är med och tävlar om att bli årets bäst designade kafé i Europa.

Det är den internationella designtidningen Bored Panda som listar de tjugo bäst designade restaurangerna i världen. Le Pain Français Avenyn är I gott sällskap med designrestauranger i bland annat Tokyo, Rom och New York.

Bakom designen till den nya restaurangen står företagets ene ägare Samuel Samuelsson och designföretaget Stylt Trampoli med Erik Nissen Johansen i spetsen.

Den fyra våningar höga bistron på Avenyn inrymmer både restaurang, kafé, konditori, bageri med bar, lounge och grill. Den 12 juli förra året slogs portarna till det nya matstället upp.

Hur känns det att ha fått den fina utmärkelsen?

– Det känns stort och det är roligt att för alla som jobbat med projekten under alla år, säger Samuel Samuelsson. Det gäller ju inte bara Avenyn utan alla enheter vi har, jag har ju jobbat intensivt med olika arkitekter, bland annat Erik Nissen Johansen, och vi har designat alla enheter olika.

Trodde ni att det skulle gå så fort att bli så uppmärksammade?

– Jag kan inte säga att jag trodde något utan det är självklart en positiv överraskning och vi är jätteglada för detta, säger han. Bara att vara med är jättestort för oss. Men vi lade ned väldigt mycket tid för att bygga upp den unika miljön som är olika på de olika våningsplanen.

Nya planer

Den nya restaurangen har knappt öppnat förrän Samuel Samuelsson smider nya planer och redan i juli öppnar en ny restaurang/kafé på Bastionsplatsen i Göteborg.

Vad tror ni om chanserna att ta hem "årets bäst designade kafé" senare i år?

– Det är jättestort för oss men det är svårt att säga hur det går, men vi är jättestolta att vara en av de nominerade. Det vore jättestort och jätteskoj.

På frågan om hur han ska fira en vinst i tävlingen fortsätter han planerna inför framtiden.

– Men kanske blir det en personalfest, säger Samuel Samuelsson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!