Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Göteborgs varmaste februaridag någonsin

Måndagen var den varmaste februaridagen som någonsin uppmätts i Göteborg.
Foto: Colourbox

Den högsta februaritemperaturen någonsin uppmättes under måndagen i Göteborg.

– Mild luft har kommit in samtidigt som solen har skinit i stora delar av Götaland, vilket gör att temperaturen stiger, säger Malin Boman, meteorolog vid SMHI, till Göteborgs-Posten.

SMHI uppmätte 12,8 grader vid sin väderstation i Göteborg under måndagen, den högsta temperaturen en februaridag sedan mätningarna började 1859. Det gamla Göteborgsrekordet i februari löd på 12,6 grader, uppmätt för två år sedan.

Meteorologen Malin Boman säger att den milda luften bara kommer att ligga kvar några dagar till och att det väntas kallare luft framåt helgen. 

Den meteorologiska våren har nu anlänt till sydkusten i Götaland enligt SMHI eftersom deras stationer i Falsterbo, Skillinge och Utklippan samtliga haft vårtemperaturer sedan den 16 februari, villkoret för att den meteorologiska våren ska vara uppfyllt.

Det slogs även februarirekord på Gotland under måndagen då det uppmättes 10,4 grader vid Hoburg på Gotland.