Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Göteborgs universitet drabbat av mejlhaveri

Göteborgs universitet.Foto: CSABA BENE PERLENBERG

Mejlsystemet på Göteborgs universitet har drabbats av ett haveri. Sedan slutet på förra veckan har många mejlkonton slutat att fungera.

– Det slår ut arbetet nästan helt, säger Ingemar Skoog som leder Centrum för åldrande och hälsa vid Universitetet. Han är en av dem som drabbats.

Sedan i fredags förmiddag har universitetet problem med sin e-post. Det gäller både e-postadresser till enskilda medarbetare och till gemensamma funktioner på universitetet. Under helgen har universitetets IT-enhet tillsammans med underleverantörer arbetat med att försöka återställa mejlfunktionen, och de har lyckats med omkring hälften av e-postadresserna, skriver de på hemsidan.

– Men fortfarande är det så att mer än hälften av oss som inte har kvar några mejl. De kommer inte åt sina mejl och en del kommer inte åt sina kalendrar. Och vi har fått ett meddelande som säger att det kan hålla på resten av veckan, säger Ingemar Skoog.

Många som jobbar på Göteborgs universitet har kontakt med andra forskare och olika partners nästan enbart via mejl. Nu är kontakten helt bruten.

– Det påverkar jobbet jättemycket. Det är viktigt att andra får veta varför de inte får svar från oss som är anställda på universitet, säger Ingemar Skoog.

hemsidan skriver universitetet att de vädjar till utomstående i ett kort meddelande: ”Eftersom alla inte kommer åt sin e-post, rekommenderar vi dig som behöver komma i kontakt med universitetet att ringa istället.”

Förlora mejl

Ingemar Skoog har också fått besked om att det kan finnas en risk att tidigare mejl har skadats.

TT har sökt universitetet för en kommentar.