Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Göteborgaren Said Legue het i höst

MYCKET NU. Arbetar ihop med Zlatan och är aktuell i Björn Runges nya film "Happy End" - bland annat. Det är mycket som händer för göteborgaren Said Legue just nu. Foto: Lennart Rehnman
GÖTEBORG. Han jobbar ihop med Zlatan, skriver manus och är aktuell med roller i SVT-serier och Björn Runges nya film.
Det rör på sig för Said Legue från Göteborg.
- Jag tror att folk kommer få upp ögonen för mig nu, säger han.
När han intervjuades i GT för två år sedan berättade skådespelaren Said Legue att en av hans förebilder var regissören Björn Runge. I början av nästa år syns han själv i Runges nya film "Happy End".

Fick jobba med Runge

- Det känns väldigt roligt. Jag känner Björn och äntligen blev det en roll som passade mig. Han gav mig ett lugn som jag inte känt innan, säger Said Legue.
Genom åren har han setts i filmer och tv-serier som "Kniven i hjärtat", "Morgan Pålsson Världsreporter" "Johan Falk" med mera. Och karriären går framåt.
- Just nu sitter jag och skriver på ett stort manus. Desstom har jag precis spelat in "Happy End", och har börjat jobba med en ny stor SVT-serie som kommer att visas nästa år och som heter "Bron", säger han.
Said Legue tror att de nya rollerna kommer att hjälpa honom i karriärern.

Bytte skurk mot polis

- Det är något stort med den här tv-serien till exempel. Sånt känner man när man jobbar med det. Jag tror nog att folk kommer att få upp ögonen för mig ordentligt nu, säger Said Legue.
I den nya tv-serien "Bron" spelar han polis, med glädje.
- Jag får nästan alltid spela skurk, så det känns väldigt kul att få spela polis, säger Said Legue.
Förutom skådespelarkarriären så jobbar Said Legue också med den idéella förenigen FC Ibra.

Jobbar med Zlatan

Ett lag inom inomhusfotbollssporten Futsal, men också en förening som vill inspirera, motivera och utveckla ungdomar i Sverige. Ett viktigt namn för FC Ibra är Zlatan Ibrahimovic.
- Han har lånat ut sitt namn till oss och stödjer föreningen. Jag är sponsoransvarig i föreningen, så jag har träffat Zlatan. Det är ett viktigt projket som hjälper ungdomar att tro på framtiden, säger Said Legue.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!