Sent på kvällen 29 oktober 1998 inträffade den största brandkatastrofen i Göteborgs historia.
Klockan 23.42 kom det första larmsamtalet till SOS Alarm. När räddningstjänsten kom till platsen stod det snabbt klart att man stod inför en ofattbar katastrof med många döda och skadade..
63 ungdomar omkom och 215 skadades.
På måndagskvällen – 20 år senare – arrangerades ett fackeltåg som avgick klockan 19 från Gustav Adolfs torg över Göta älvbron till Herkulesgatan 1 där branden inträffade.
”Alla stöttade varandra”
Ett stort antal människor fyllde torget för att vänta in fackeltåget. En av dem var Hotan Mojdehi som skulle ha gått på festen då för 20 år sedan, men fick förhinder.
– Jag är kanske lite lyckligt lottad, vi var ett gäng som skulle åka till festen men så av en slump blev jag försenad så jag åkte hem, säger han.
Dagen efter väcktes han av sin pappa och fick veta att något hemskt hade hänt.
Han förlorade en nära vän och flera andra av hans vänner skadades svårt.
I kväll besökte han brandlokalen för första gången.
– Jag som inte var där, jag har hållit mig borta från lokalen i 20 år, men i år ska jag för första gången in, säger han.

Också Jeanette Ganesjö hade vänner som var på plats den kvällen.
– Ja, det var ju väldigt många vänner som var där. Göteborg var en stad i sorg, det fanns inga ovänner då alla stöttade varandra. Jag är här för att hedra alla som omkom och deras familjer, säger hon.
Tyst minut 23.42
Fackeltåget rörde sig sedan stilla längs Östra Hamngatan och upp över Göta älvbron. Ljusen lyste varmt denna kylslagna och blåsiga höstkväll.
Kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson gick med i fackeltåget och fanns sedan även på plats under minnesceremonin. Hon berättar att hon befann sig utomlands när branden inträffade och att det tog flera dagar innan hon kunde ta in vidden av katastrofen.
– Det är fint att vara här men det är fortfarande nästan omöjligt att ta in vad som hände. Man kan aldrig säga att något sådant här för något gott med sig på det viset. Det var för hemskt. De ungdomarna borde ha fått vara 20 år äldre i dag och finnas bland sina nära och kära men det som faktiskt skedde med ungdomssatsningar efteråt, det var bra för staden, säger hon.
Utanför minneslokalen har en utomhusscen satts upp där själva minnesceremonin äger rum. Där är ett späckat scenprogram från 20.00 till 22.30.
Trots en bitande kyla och snöblandat regn var det trångt framför scenen. Många varma kramar delades ut mellan vänner och anhöriga under kvällen. Det var tal, tårar och starka känslor.
Förutom tal av ordförande i Brandoffrens anhörigförening, Rozbeh Aslanian, talar gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström och Thomas Bodström som företrädde en stor del av de målsägande. Dessutom har det varit tal av överlevare och anhöriga, representanter för räddningstjänsten, krissamordnare och präst.
När namnen på vart och ett av de 63 offren lästes upp var det alldeles stilla och tyst.

Under ceremonin har också överlevare och anhöriga deltagit med musikframträdanden.
Kvällen avslutades med en tyst minut 23.42. Minuten då första larmet ringdes in till SOS Alarm den ödesdigra kvällen för 20 år sedan.
Hur minns du kvällen och hur har det påverkat dig?