Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Göteborg en av världens bästa platser enligt Time

För tredje året i rad utser veckomagasinet Time Magazine världens hundra bästa platser. Göteborg är en av dem.
Foto: HENRIK JANSSON

Det amerikanska veckomagasinet Time Magazine har utsett världens 100 bästa platser.

På den prestigefyllda listan återfinns en svensk destination. 

Göteborg. 

För tredje året i rad utser veckomagasinet Time Magazine världens hundra bästa platser. Destinationerna som tagit plats på listan beskrivs som ”extraordinära platser att utforska. 

På listan finns det en svensk plats och det är Göteborg. Följande beskrivning ges av skribenten Michelle Tchea:

”Det här året firar Göteborg sin 400-årsdag med en rad evenemang och utställningar. Huvudinstallationen från Göteborgs stadsmuseum ”Göteborg berättar” innehåller intervjuer med 100 stycken göteborgare om livet i Göteborg.  Utställningen visas på Gustaf Adolfs torg till september. I linje med deras miljönära livsstil expanderar staden Jubileumsparken – ett område vid vattnet med en lekplats, en uppvärmd pool, den nya Hisingsbron som kan öppnas för trafik på vattnet och som tillåter invånare att cykla och gå över Göta älv.” 

Så har listan tagits fram 

Motiveringen fortsätter:

”Mer än ett dussin nya restauranger och barer har också öppnat det senaste året. Däribland Monopolet, med en avsmakningsmeny bestående av street food och Dugges Pils, en ölbar som serverar allt från tacos med jackfrukt till kycklingvingar med koreansk ketchup.” 

Andra platser som finns med på Time Magazines lista är bland annat Antarktis, Las Vegas, Maldiverna, Berlin och Färöarna. 

På sin hemsida skriver Time Magazine att man utsett platserna genom att ta hjälp av sina medarbetare över hela världen och att listan på sätt och vis är en hyllning till människor och företag som under extraordinära omständigheter lyckats hitta sätt att anpassa, bygga och förnya. 

Sedan tidigare är Göteborg utsedd till Best Sustainable City Stay 2021 av Lonely Planet.

Nyhetsuppdatering med Lisah Silfwer