Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Godisälskaren Lotta Engberg säger stopp

Vilket är ditt bästa sätt att minska sötsuget? Lotta Engberg, 51, artist och programledare, Göteborg: "Jag åker till Thailand nästa vecka. Där kan jag äta hur mycket färsk frukt som helst och glömmer bort karamellerna – trots att jag är en riktig godisråtta. Eller brukar jag gå ut och bygga en snögubbe för att lindra sötsuget. Det är ett bra sätt att slå ihop två flugor i en smäll. Motionen får man på köpet."
Foto: Privat

Lotta Engberg älskar godis – men vill ändå vara med på #godisstopp.

Nu åker den populära programledaren till Thailand för att stilla sötsuget.

– Där glömmer jag bort att äta godis, säger Lotta Engberg.

Under söndagskvällen hoppar Lotta Engberg in som vikarierande programledare för Ingvar Oldsberg i Bingolotto, som befinner sig i Thailand.

På tisdag är det Engbergs tur att åka till varmare breddgrader – ett sätt att vila ut och komma bort från godiskonsumtionen.

– Jag åker till Thailand nästa vecka. Där glömmer jag bort godiset och kan jag äta hur mycket färsk frukt som helst – trots att jag är en riktig godisråtta.

"Godis är inte bra"

Lotta Engberg, som är klar för en ny säsong av tv-programmet "Lotta på Liseberg", ställer sig bakom kampanjen #godisstopp.

– Jag stöder allting som är bra för barnens hälsa. Godis och socker är inte bra. Det är jättebra att införa ett godisstopp om det har blivit ett beroende, säger Lotta Engberg.

Brukar bygga snögubbar

Hennes bästa tips för att lindra sötsuget är att röra på sig.

– Jag brukar gå ut och bygga en snögubbe för att lindra sötsuget. Det är ett bra sätt att slå två flugor i en smäll. Motionen får man på köpet, säger Lotta Engberg.

Lotta Engberg fick den idén av en lärare på mellanstadiet som skulle sluta röka.

– Varje gång han blev röksugen gick han ut och sprang. Det är lika viktigt att röra på sig. Det är a och o. Jag tror fler barn skulle behöva lite frisk luft i stället för att sitta framför datorn, säger hon.