Larmet om den störtade skärmflygaren nådde polis, räddningstjänst och ambulans vid klockan 12.44 på tisdagen. Foto: Christian Svensson
Larmet om den störtade skärmflygaren nådde polis, räddningstjänst och ambulans vid klockan 12.44 på tisdagen. Foto: Christian Svensson

Hängglidare störtade – är förd till sjukhus

Publicerad

En hängglidare störtade på tisdagen söder om Falköping, enligt polisen. 

Mannen ska ha kraschat ner i marken vid start och fördes senare med ambulanshelikopter till sjukhus.

– Personen pendlar mellan medvetslös och vaken, sa Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen i region Väst.

Skadeläget är okänt.

Larmet om den störtade hängflygaren nådde polis, räddningstjänst och ambulans vid klockan 12.44 på tisdagen. Ambulanshelikopter kallades till platsen för att hämta personen.

Enligt initiala uppgifter ska flygaren ha pendlat mellan att vara medvetslös och vaken, och ska ha varit något okontaktbar enligt polisen.

– En person sitter fastklämd i planet, men det är oklart på vilket sätt, sa Christer Fuxborg, kort efter olyckan på flygfältet.

Hängglidare störtade vid start

I ett tidigt skede rapporterades det att olyckan rörde ett segelflygplan. En tid senare kunde Perry Malmberg, stabsbrandmästare på samhällsskydd mellersta Skaraborg meddela att det handlade om en hängglidare som drabbats i olyckan.

– Vi assisterar nu ambulans och helikopter på plats, sa Malmberg.

Först var det oklart om det var en man eller kvinna som hade störtat, men personen ska ha varit medvetslös. Senare uppger polisen att det rör sig om en man i 45-årsåldern.

Mannen fördes med ambulanshelikopter till Skövde sjukhus, meddelade polisen vid 14-tiden. Skadeläget var då okänt. 

Enligt räddningstjänsten ska flygaren ha störtat ner i marken vid start.

Relaterade ämnen
Gustav Sandström
Gustav Sandström
Jonas C Andersson
Jonas C Andersson
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER