I dagens avsnitt får vi lära oss av Glenn Hysén. Foto: Maria DahlinI dagens avsnitt får vi lära oss av Glenn Hysén. Foto: Maria Dahlin
I dagens avsnitt får vi lära oss av Glenn Hysén.  Foto: Maria Dahlin
Glenn Hysén i "Glenns goa jul". Foto: Maria DahlinGlenn Hysén i "Glenns goa jul". Foto: Maria Dahlin
Glenn Hysén i "Glenns goa jul". Foto: Maria Dahlin

Glenns goa jul: #8 Tre vise männen

Publicerad

I 24 fullspäckade tv-avsnitt kommer Glenn öppna en ny lucka – varje dag.  

För vad säger egentligen jul mer än Glenn? Nej, vi tänkte väl det.  

Glenn Hysén har många strängar på sin lyra och har gått från internationellt fotbollsproffs till en av våra mest folkkära profiler.    

I GT kan man läsa Glenns, många gånger, bevingade ord på fredagar när han i sin krönika tar upp aktuella ämnen och teman.

Under december, hela vägen fram till självaste julafton, kommer en ny lucka öppnas. Och vem är bättre på att öppna luckor i en julkalender än Glenn Hysén?  

– Glenn är ju en av våra profiler här på GT och hans krönikor är väldigt uppskattade. Det känns självklart att Glenn ska få tomta lite, säger Maya Dahlén Persson, nyhetschef på GT.

Från Jesus till julskinka

I dagens avsnitt av "Glenns goa jul" berättar Glenn Hysén om de tre vise männen. 

– De var tre konstiga gubbar i konstiga kläder som delade ut konstiga julklappar till Jesus. Undrar om han lekte med med klapparna någon gång? Det tror jag inte. Så nej, för mig kan det kvitta.

Dagens lucka: De tre vise männen

Inget tema är för stort för Glenn Hysén och det kommer tittaren märka av. Om det så handlar om Julbocken i Gävle, hackspetten som jävlas med Kalle Anka eller självaste Jesus så har Glenn något att säga – och dela med sig av.    

"Glenns goa jul" publiceras på GT:s Facebook-sida och Instagramkonto kl 08.00 varje dag fram till julafton – missa inte det. 

Tidigare avsnitt

Lucka 1: Julbocken i Gävle 

Lucka 2: Julstress 

Lucka 3: Arne Weise 

Lucka 4: Julmust  

Lucka 5: Tjuren Ferdinand 

Lucka 6: Snö

Lucka 7: Julskinka 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER