Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glenn Hyséns otroliga trisstur: Ska nu till TV4

Turgubbe. Glenn Hysén slängde trisslotten som nu är värd minst 50 000 kronor i papperskorgen. I sista stund kom han på sitt misstag och började gräva efter lotten bland soporna. I april syns han i TV4 då han ska skrapa triss i direktsändning.
Foto: Lennart Rehnman
– Det är helt sjukt, jag kunde slängt fem miljoner, säger Glenn Hysén.
Foto: Lennart Rehnman
Enligt Glenn Hysén var det första gången han köpte en trisslott.
Foto: Krister Larsson

GÖTEBORG. Glenn Hysén hade aldrig tidigare köpt en trisslott.

Nu ska han åka upp och skrapa triss direkt i TV4 – efter att han skrapat fram tre tv-apparater.

En vinstlott som han först slängde men i sista stund rotade upp från papperskorgen när han klev av bussen från Göteborg.

– Det är helt sjukt, jag kunde ha slängt fem miljoner, säger Glenn Hysén till GT.

För tre månader sedan satte sig Glenn Hysén på bussen från Göteborg till Kungälv, dit han skulle åka för att hälsa på sin flickvän Therese Skoglund. Han stannade till i Nordstan för att köpa champagne.

Då visste han inte att han snart skulle få all anledning i världen att korka upp.

Köpte GT

Efter besöket på Systembolaget stannade han till på Pressbyrån för att köpa lite färdkost.

– Jag gick in och köpte en banan, en Ramlösa och en GT. Vid kassan tänkte jag, va fan, jag tar två trisslotter också, säger Glenn Hysén.

På bussen löste han korsord i GT, åt upp bananen och slängde sen påsen från Pressbyrån i en papperskorg på bussen.

– Precis när jag skulle gå av kommer jag ju på att jag hade köpt två trisslotter – så jag började gräva där som en tok i papperskorgen och fick letat upp lotterna, säger Glenn Hysén.

Visste inte

I väntan på att bli upplockad av sin flickvän på Kungälvs busstation började han skrapa sina lotter. Då skrapade Glenn Hysén av alla människor fram tre tv-apparater – utan en aning om att han hade vunnit minst 50 000 kronor.

Efter att han frågat ett par som stod och väntade på en buss började det gå upp för honom.

– Jag frågade om det här var något att vara glad för. Det var tre tv-apparater med 60 spänn i varje ruta och de blev änna lite chockade. Själv trodde jag att alla lotter med tre tv-apparater kastades i en stor tombola och att det från de lotterna drogs en som får vara med i tv, säger Glenn Hysén.

Kalabalik

På Ica Maxi i Kungälv lämnade han in sin vinstlott – och det blev fullständigt kalabalik i affären.

– Tjejen i kassan blev också lite chockad och jag fick snacka live på telefon men någon från Svenska Spel i Visby och folk runtomkring började förstå att jag hade vunnit något som var jävligt mycket värt, säger Glenn Hysén.

Tre månader efter vinsten har han fortfarande lite svårt att förstå vad som hänt. Men den 6 april åker han nu upp till Stockholm tillsammans med flickvännen Therese Skoglund för att under tisdagen den 7 april skrapa triss direkt i TV4-studion .

– Tänk om jag inte hade kommit på det här med lotterna efter att jag löste korsordet – då vet jag inte vad som hänt. Om man hårdrar det så hade jag kunnat ha slängt fem miljoner kronor, säger Glenn Hysén.

Kunde ha slängt miljoner

Det minsta beloppet som han kan vinna är nu 50 000 kronor till varierande vinstsummor upp till fem miljoner kronor. Hans barn ska vara extra nervösa, menar han.

– De ska hålla sina tummar väldigt mycket. Desto mer jag vinner, desto mer pengar får de, säger Glenn Hysén, på frågan om vad han tänker göra med sina vinstpengar.

En annan som är glad för att Glenn Hysén ska gästa Nyhetsmorgon och skrapa triss i TV4 är Svenska Spels vinstambassadör Pierre Jonsson.

"Självklart tycker vi att det ska bli jätteroligt. Chansen finns ju att han blir mångmiljonär och det skulle ju vara gött", skriver Pierre Jonsson i ett sms till GT.

Så stor är chansen att få skrapa triss i tv

Enligt Svenska Spels vinstambassadör Pierre Jonsson döljer det sig tre tv-apparater bakom sex av två miljoner oskrapade trisslotter.

Det betyder att chansen att få skrapa triss i TV4 med chansen att vinna fem miljoner kronor är 6 lotter på 2 miljoner!

En som hade den osannolika turen att hitta en sådan lott är den tidigare svenske landslagskaptenen i fotboll Glenn Hysén, 55.