Turgubbe. Glenn Hysén slängde trisslotten som nu är värd minst 50 000 kronor i papperskorgen. I sista stund kom han på sitt misstag och började gräva efter lotten bland soporna. I april syns han i TV4 då han ska skrapa triss i direktsändning. Foto: Lennart RehnmanTurgubbe. Glenn Hysén slängde trisslotten som nu är värd minst 50 000 kronor i papperskorgen. I sista stund kom han på sitt misstag och började gräva efter lotten bland soporna. I april syns han i TV4 då han ska skrapa triss i direktsändning. Foto: Lennart Rehnman
Turgubbe. Glenn Hysén slängde trisslotten som nu är värd minst 50 000 kronor i papperskorgen. I sista stund kom han på sitt misstag och började gräva efter lotten bland soporna. I april syns han i TV4 då han ska skrapa triss i direktsändning. Foto: Lennart Rehnman
– Det är helt sjukt, jag kunde slängt fem miljoner, säger Glenn Hysén. Foto: Lennart Rehnman– Det är helt sjukt, jag kunde slängt fem miljoner, säger Glenn Hysén. Foto: Lennart Rehnman
– Det är helt sjukt, jag kunde slängt fem miljoner, säger Glenn Hysén. Foto: Lennart Rehnman
Enligt Glenn Hysén var det första gången han köpte en trisslott. Foto: Krister LarssonEnligt Glenn Hysén var det första gången han köpte en trisslott. Foto: Krister Larsson
Enligt Glenn Hysén var det första gången han köpte en trisslott. Foto: Krister Larsson

Glenn Hyséns otroliga trisstur: Ska nu till TV4

Publicerad

GÖTEBORG. Glenn Hysén hade aldrig tidigare köpt en trisslott.

Nu ska han åka upp och skrapa triss direkt i TV4 – efter att han skrapat fram tre tv-apparater.

En vinstlott som han först slängde men i sista stund rotade upp från papperskorgen när han klev av bussen från Göteborg.

– Det är helt sjukt, jag kunde ha slängt fem miljoner, säger Glenn Hysén till GT.

För tre månader sedan satte sig Glenn Hysén på bussen från Göteborg till Kungälv, dit han skulle åka för att hälsa på sin flickvän Therese Skoglund. Han stannade till i Nordstan för att köpa champagne.

Då visste han inte att han snart skulle få all anledning i världen att korka upp.

Köpte GT

Efter besöket på Systembolaget stannade han till på Pressbyrån för att köpa lite färdkost.

– Jag gick in och köpte en banan, en Ramlösa och en GT. Vid kassan tänkte jag, va fan, jag tar två trisslotter också, säger Glenn Hysén.

På bussen löste han korsord i GT, åt upp bananen och slängde sen påsen från Pressbyrån i en papperskorg på bussen.

– Precis när jag skulle gå av kommer jag ju på att jag hade köpt två trisslotter – så jag började gräva där som en tok i papperskorgen och fick letat upp lotterna, säger Glenn Hysén.

Visste inte

I väntan på att bli upplockad av sin flickvän på Kungälvs busstation började han skrapa sina lotter. Då skrapade Glenn Hysén av alla människor fram tre tv-apparater – utan en aning om att han hade vunnit minst 50 000 kronor.

Efter att han frågat ett par som stod och väntade på en buss började det gå upp för honom.

– Jag frågade om det här var något att vara glad för. Det var tre tv-apparater med 60 spänn i varje ruta och de blev änna lite chockade. Själv trodde jag att alla lotter med tre tv-apparater kastades i en stor tombola och att det från de lotterna drogs en som får vara med i tv, säger Glenn Hysén.

Kalabalik

På Ica Maxi i Kungälv lämnade han in sin vinstlott – och det blev fullständigt kalabalik i affären.

– Tjejen i kassan blev också lite chockad och jag fick snacka live på telefon men någon från Svenska Spel i Visby och folk runtomkring började förstå att jag hade vunnit något som var jävligt mycket värt, säger Glenn Hysén.

Tre månader efter vinsten har han fortfarande lite svårt att förstå vad som hänt. Men den 6 april åker han nu upp till Stockholm tillsammans med flickvännen Therese Skoglund för att under tisdagen den 7 april skrapa triss direkt i TV4-studion .

– Tänk om jag inte hade kommit på det här med lotterna efter att jag löste korsordet – då vet jag inte vad som hänt. Om man hårdrar det så hade jag kunnat ha slängt fem miljoner kronor, säger Glenn Hysén.

Kunde ha slängt miljoner

Det minsta beloppet som han kan vinna är nu 50 000 kronor till varierande vinstsummor upp till fem miljoner kronor. Hans barn ska vara extra nervösa, menar han.

– De ska hålla sina tummar väldigt mycket. Desto mer jag vinner, desto mer pengar får de, säger Glenn Hysén, på frågan om vad han tänker göra med sina vinstpengar.

En annan som är glad för att Glenn Hysén ska gästa Nyhetsmorgon och skrapa triss i TV4 är Svenska Spels vinstambassadör Pierre Jonsson.

"Självklart tycker vi att det ska bli jätteroligt. Chansen finns ju att han blir mångmiljonär och det skulle ju vara gött", skriver Pierre Jonsson i ett sms till GT.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER