Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Glasskaka från Hawaii har blivit mat-snackis

Glasskakan har blivit en mat-snackis i Göteborg.

GÖTEBORG. Semesterresan till det tropiska Hawaii lämnade Tobias Hernstig, 31, med en kall - men söt - eftersmak.

Där hittade han glasskakorna som blivit årets snackis bland kulturkalasgäster på Kungstorgets matmarknad.

Tillsammans med Mattias Lindström, en jämngammal bensinstationsföretagare och barndomskompis från Hisings Backa, försöker han nu göra Göteborg lite sötare i höst.

- Vi märker av ett stort intresse från folk som undrar vad det är för annorlunda grej vi säljer, säger Tobias Hernstig.

Så vad är Bubbies? Jo, en sötad rispasta, en degaktig smet som påminner om marsipan till konsistensen bakas runt en mjuk glass med 20 olika smaker. Och snart kanske friterad banan är ett minne blott på stans lite mer lyxiga "Kinakrogar".

Trendiga krogar hör av sig

- Kafé Cigarren på Järntorget och Jacobs kafé i Haga är de första som tagit in Bubbies men vi hoppas att fler krogar och kaféer får upp ögonen för oss under kalaset. Detta är väldigt asiatiskt inspirerat så lite trendigare krogar med asiatisk mat har redan börjat höra av sig, säger Mattias Lindström.

Och Göteborgs nya glassentreprenörer hoppas skapa hajp kring sin nya produkt. För även om de hittade fenomenet på Hawaii - är det ursprungligen från trendernas hemstad - New York.

- Så vi hoppas detta blir lika poppis som macaroons om några år. Och så är det fenomenalt gott framför allt, säger Mattias.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!