Den mäktige gladiatorn "Hero" pillade in sig några värktabletter och krigade på - trots ett krossat vadben som lappades ihop med en inopererad skruv. Foto: Jonatan Qvist /Tv4Den mäktige gladiatorn "Hero" pillade in sig några värktabletter och krigade på - trots ett krossat vadben som lappades ihop med en inopererad skruv. Foto: Jonatan Qvist /Tv4
Den mäktige gladiatorn "Hero" pillade in sig några värktabletter och krigade på - trots ett krossat vadben som lappades ihop med en inopererad skruv. Foto: Jonatan Qvist /Tv4
Roddy Benjaminssons muskler gör honom nästan omöjlig att besegra för utmanarna i Gladiatorerna. Foto: PressbildRoddy Benjaminssons muskler gör honom nästan omöjlig att besegra för utmanarna i Gladiatorerna. Foto: Pressbild
Roddy Benjaminssons muskler gör honom nästan omöjlig att besegra för utmanarna i Gladiatorerna. Foto: Pressbild
I olyckan krossade "Hero" sitt vadben, trasade sönder sina ledband, och fick operera in en skruv i benet. Foto: PrivatI olyckan krossade "Hero" sitt vadben, trasade sönder sina ledband, och fick operera in en skruv i benet. Foto: Privat

I olyckan krossade "Hero" sitt vadben, trasade sönder sina ledband, och fick operera in en skruv i benet.

 Foto: Privat
Foto: PrivatFoto: Privat
 Foto: Privat

Gladiatorn spelade in med krossat vadben

Publicerad

Ett krossat vadben, trasiga ledband och en inopererad skruv, stoppade inte den mäktige gladiatorn Roddy "Hero" Benjaminsson.

Trots plågsamma smärtor krigade han sig igenom 14 program under inspelningarna av Gladiatorerna.

– Foten såg ut som en elefantfot efter inspelningarna, säger västgöten.

"Hero" är känd som den gode muskelknuten i TV4:s "Gladiatorerna".

I september, sex veckor innan vinterns inspelningar av programmet började, råkade han ut för en smärtsam olycka under ett party då han stukade sin fot kraftigt.

– Vi hade en lek på en gräsmatta. Jag hade kanske velat att det stod i journalen att jag hoppade ut från en brinnande byggnad med en bebis i famnen, men så var det inte riktigt, skrattar Roddy Benjaminsson.

I olyckan krossade han sitt vadben, trasade sönder sina ledband, och fick operera in en skruv i benet.

Det hindrade inte honom från att från att stoppa utmanarna i det populära tv-programmet.

"Gjorde jätteont"

Med ett specialskydd och smärtstillande preparat deltog västgöten Roddy Benjaminsson i två ansträngande inspelningar om dagen. På två veckor spelade han in hela 14 program med plågsamma smärtor.

– Det gjorde verkligen jätteont. Jag kunde inte springa och ramlade lätt. Som tur var slapp jag grenar man måste springa i, säger gladiatorn till Skövde Nyheter som var först att berätta om "Heros" smärta.

Trots sina skador berättar gladiatorn att han är nöjd med sin insats. Han berättade inte heller för programmets läkare att han tävlade med brutet ben. Han vägrade också att gipsa om sin skada två veckor efter att olyckan inträffade.

– När inspelningarna började var det egentligen först dags att börja stödja på foten igen och börja stegmarkera som det heter, men det gick till slut bra att köra på ändå, berättar Roddy Hermansson.

Idag berättar "Hero" att han är så gott som återställd trots att foten fortfarande är lite svullen. Han öppnar också upp för att vara med i flera säsonger av Gladiatorerna.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER