Gisslandrama på asylboende

Publicerad

En man på ett asylboende ska ha ständigt in sig på ett rum med flera andra personer och hotat dessa.

Den misstänkte är nu gripen och misstänks för olaga hot.

– Det är en man som har låst in sig själv och några andra personer och hotat dessa. Han greps strax innan 17.30, säger Jenny Widén, presstalesman på ledningscentralen i Västra Götaland.

Låste in sig med andra

Larmet kom in till polisen vid 15-tiden. En man på ett asylboende i Götene har där låst in sig på ett rum med flera andra. Han har också uttalat hot mot personerna. Ingen ska dock ha kommit till skada.

– Personerna mår efter omständigheterna fysiskt bra.

Polisen arbetade i flera timmar med att försöka lösa situationen. Man vill inte kommentera hur stor insatsen varit.

– Vi diskuterar inte hur många som jobbar med olika ärenden.

Polisen är kvar på platsen, men den misstänkte mannen är alltså gripen och misstänks för olaga hot.

– Förhör och andra åtgärder ska hållas nu, säger Jenny Widén.

 

Följ GT på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

 

Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER