KNÄCKT. "Vi har fått tre hundar giftdödade sedan i juni i år, Jag och min fru är helt knäckta", säger Bosse Carlberg, här tillsammans med grannens schäfer Sigge. Familjen Carlberg är hårdast drabbad av giftmördarens framfart i Gunnilse. Foto: LEIF GUSTAFSSON Foto: Leif Gustafsson
KNÄCKT. "Vi har fått tre hundar giftdödade sedan i juni i år, Jag och min fru är helt knäckta", säger Bosse Carlberg, här tillsammans med grannens schäfer Sigge. Familjen Carlberg är hårdast drabbad av giftmördarens framfart i Gunnilse. Foto: LEIF GUSTAFSSON Foto: Leif Gustafsson

Giftmördare ute efter att döda fler hundar

Publicerad

GUNNILSE/GÖTEBORG. Polisen misstänker att giftmördaren är en granne i området som retar sig på hundar och hundägare. Tre hundar är förgiftade sedan juni i år och inget verkar stoppa gärningsmannen.

- Två dagar den här veckan har man hittat nya utlagda bitar av köttfärs och korv som misstänks vara förgiftade med glykol, säger Bosse Carlberg, husse till de tre giftmördade hundarna.

Familjen Carlberg i Gunnilse blev i fick i juni två av sina hundar giftmördade av köttfärs och korv som placerats längs de populära gångstigarna runt tjärnen. På Blå stjärnan konstaterades att det handlade om glykolförgiftning.

För två veckor sedan dog ytterligare en hund för familjen Carlberg med samma symptom som tidigare. Hundarna kräks, blir vingliga och ostadiga.

"Knäckt oss fullständigt"

- Det här har knäckt mig och min fru fullständigt. Jag saknar speciellt min vita pudel som var min ögonsten, säger Bosse Carlberg med gråten i halsen.

Inget verkar kunna sätta stopp för giftmördarens framfart.

I måndags hittades riktigt mycket kött som var utlagd vid tjärnen och i onsdags förmiddag slog gärningsmannen till igen.

"Känner till rastställena"

- Det var på en ny plats. Det är uppenbart att förövaren känner till de populära hundrastställena här. Den som gör det här gillar inte hundar över huvudtaget, säger Bosse Carlberg.

Det är en teori som Geir Hogstad, samordnare av djurärenden inom polisen, arbetar med.

- En hypotes är att personen retar sig på hundar som skäller, springer lösa eller ägare som inte plockar upp. Då är teorin att det rör sig om en äldre människa troligtvis en man och som med största sannolikhet bor i området.

- Men det finns många andra teorier, säger Geir Hogstad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER