Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Giftmördare ute efter att döda fler hundar

KNÄCKT. "Vi har fått tre hundar giftdödade sedan i juni i år, Jag och min fru är helt knäckta", säger Bosse Carlberg, här tillsammans med grannens schäfer Sigge. Familjen Carlberg är hårdast drabbad av giftmördarens framfart i Gunnilse. Foto: LEIF GUSTAFSSON Foto: Leif Gustafsson

GUNNILSE/GÖTEBORG. Polisen misstänker att giftmördaren är en granne i området som retar sig på hundar och hundägare. Tre hundar är förgiftade sedan juni i år och inget verkar stoppa gärningsmannen.

- Två dagar den här veckan har man hittat nya utlagda bitar av köttfärs och korv som misstänks vara förgiftade med glykol, säger Bosse Carlberg, husse till de tre giftmördade hundarna.

Tredje hunden dödad av glykol

I juni dog två hundar i Gunnilse efter att ha ätit köttfärs som visade sig ha förgiftats med glykol, som smakar gott och som hundarna gärna slickar i sig. Polisen inledde förundersökning om djurplågeri.

Den 11 oktober dog ytterligare en hund, en annan förgiftades men lyckades återhämta sig.

Den här veckan har återigen kött hittats på populära rastningsstigar i området. Vilket gjort hundägare både förtvivlade och livrädda.

Slår ut nervsystemet

Hundarnas nervsystem drabbas och njurarna förstörs av glykol.

En del hundar visar inga symtom första dygnet, men kan sedan bli snabbt svårt sjuka. Vanliga symtom är att de kräks kraftigt och vinglar.

Familjen Carlberg i Gunnilse blev i fick i juni två av sina hundar giftmördade av köttfärs och korv som placerats längs de populära gångstigarna runt tjärnen. På Blå stjärnan konstaterades att det handlade om glykolförgiftning.

För två veckor sedan dog ytterligare en hund för familjen Carlberg med samma symptom som tidigare. Hundarna kräks, blir vingliga och ostadiga.

"Knäckt oss fullständigt"

- Det här har knäckt mig och min fru fullständigt. Jag saknar speciellt min vita pudel som var min ögonsten, säger Bosse Carlberg med gråten i halsen.

Inget verkar kunna sätta stopp för giftmördarens framfart.

I måndags hittades riktigt mycket kött som var utlagd vid tjärnen och i onsdags förmiddag slog gärningsmannen till igen.

"Känner till rastställena"

- Det var på en ny plats. Det är uppenbart att förövaren känner till de populära hundrastställena här. Den som gör det här gillar inte hundar över huvudtaget, säger Bosse Carlberg.

Det är en teori som Geir Hogstad, samordnare av djurärenden inom polisen, arbetar med.

- En hypotes är att personen retar sig på hundar som skäller, springer lösa eller ägare som inte plockar upp. Då är teorin att det rör sig om en äldre människa troligtvis en man och som med största sannolikhet bor i området.

- Men det finns många andra teorier, säger Geir Hogstad.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!