Den skjutne mannen hittades i ett skogsparti. Foto: LÄSARBILD
Den skjutne mannen hittades i ett skogsparti. Foto: LÄSARBILD

Genombrottet: Tre anhållna för mord

Publicerad

Tre män har anhållits misstänkta för ett mord i ett skogsområde i Frölunda i Göteborg i början på juni.

– Det är tre stycken som är anhållna just nu, säger kammaråklagare Johan Udén till Göteborgs Posten.

Offret var en man i 25-årsåldern som hittades ihjälskjuten nära en idrottsplats i början av juni. 

Han hade skjutits med flera skott från nära håll.

– Vi har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp, sa Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

– Det är ett misstänkt mord. Den här personen har blivit skjuten, bekräftade kommissarie Susanne Tistrand, chef för grova brottsenheten inom polisen i Storgöteborg, strax efteråt till GP.

En man anhölls kort efter mordet, men han häktades aldrig. 

Nu har polisen gjort ett genombrott och tre män sitter anhållna, en av dem är samme man som anhölls tidigare.

 

LÄS OCKSÅ: Misstänkt mord – man hittad skjuten 

 

Genombrottet: Tre anhållna

I övrigt är polisen förtegen. Kammaråklagare Johan Udén vill inte kommentera om det finns en koppling till konflikter mellan kriminella gäng.

Frölunda och närliggande Tynnered har skakats av flera skjutningar i år och föregående år, varav flera med dödlig utgång.

Polisen jobbar utifrån teorin att skjutningarna i Frölunda och Tynneredsområdet hör ihop. Det är två falanger, kriminella nätverk, som tros ligga bakom våldet, enligt polischefen Erik Nords uppfattning. Gängkriget gäckar polisen. Ingen av skjutningarna har gått till åtal.

Rättelse: I en tidigare version stod det felaktigt att två personer sågs lämna platsen på moped, enligt vittnen. Den uppgiften rör en annan skjutning i Frölunda.

 

LÄS OCKSÅ. Gängvåldet i Frölunda gäckar polisen 

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER